Ampans ajudarà a 600 joves a trobar feina o a retornar al sistema educatiu

Dins d’un programa del Pla de Garantia Juvenil del SOC

joves
Ampans ajudarà a 600 joves en els propers 2 anys // Imatge cedida per Wikimèdia Commons

Ampans ha posat en marxa, juntament amb la col·laboració de la Fundació Intermendia, dos nous projectes destinats a ajudar a 600 joves d’entre 16 i 29 anys que estan en situació d’atur, que han abandonat els estudis o bé tenen una titulació però no han trobat feina.

Ambdós projecte van començar al mes de gener i s’estendran fins el novembre de 2017, dins del programa d’ocupació juvenil a Catalunya,Garantia Juvenil 2014-2020 i el pla d’actuació del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

BANER_300X250

Per un costat hi ha un projecte de noves oportunitats per a joves que no compten amb cap acreditació educativa i que té l’objectiu de que els joves assoleixin una certificació i retornin a la formació reglada. Aquest programa inclou actuacions personalitzades de manera que la formació i la metodologia s’adapten a les necessitats dels joves, que entraran en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyats i tutoritzats. Ampans  atendrà dins d’aquest programa a 270 joves de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Osona, Anoia i el Solsonès).

El segon programa té l’objectiu de facilitar als joves amb formació una primera experiència professional relacionada amb les seves competències a través d’un contracte laboral en pràctiques o un conveni de pràctiques no laborals per un període de sis mesos. Els joves que hi participin rebran una beca o un salari subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Ampans preveu que aquest projecte acollirà a 330 joves i, en aquest cas a més de les comarques de la Catalunya central, s’ampliarà l’àmbit d’actuació a les comarques dels Pririneus i el Tarragonès. El projecte contempla la prospecció d’empreses i acompanyament a les empreses i joves en pràctiques.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*