Divendres, 30 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciOpinióNo escoltem amb les oïdes, sinó amb el cervell

No escoltem amb les oïdes, sinó amb el cervell

AUDIKA- audició i cervell

El cervell és el responsable de l’audició. Aquesta és una afirmació que quan s’escolta per primera vegada resulta sorprenent, però, és essencial per conèixer la importància de la salut auditiva. Conscient d’aquesta situació, Audika Espanya, companyia que forma part de el grup Demant, líder mundial en el sector de la salut auditiva, s’ha bolcat en la cura de la salut auditiva el pacient, a el temps que es preocupada del seu benestar.

L’oïda s’encarrega de captar els sons que, posteriorment, el cervell identificarà, localitzarà i seleccionarà quins escoltar. No obstant això, quan es pateix una pèrdua auditiva les orelles reben menys informació per enviar al cervell. En aquests casos, el cervell no és capaç de comprendre el que la persona està escoltant per la qual cosa és necessari que es realitzi un major esforç cognitiu per entendre les converses i els sons que s’estan reproduint voltant.

Entenent l’audició

El cervell rep de manera constant una gran varietat de senyals que procedeixen de les orelles. Aquest s’encarrega de identificar-los de forma automàtica tant els sons com la seva procedència, de manera que el cervell decideix si deixa passar el missatge o no. Per aquest motiu, és molt important que senti tots els sons del seu entorn per ambdós oïdes, podent així entendre la seva procedència. A més, en determinades situacions, com ara els ambients sorollosos, les dues oïdes han de cooperar per entendre millor la parla, podent arribar a més detalls de l’entorn. D’aquesta manera, el cervell, com més gran sigui el detall de la informació, més fàcil podrà identificar els sons i seguir el que es diu.

banner flyer interpersonas

“La pèrdua auditiva fa que aquest sobre esforç que es realitza per intentar entendre qualsevol conversa fatigui mentalment. La persona amb pèrdua auditiva es cansa, pel que no aconsegueix memoritzar la conversa creant d’aquesta forma un sentiment d’aïllament. Donada la importància del cervell per a l’audició és recomanable tenir-ne cura fent exercici moderat, descansant bé i portant un estil de vida saludable”, afirma Ana Soto, tècnic superior d’audiologia protètica d’Audika Espanya.

Perquè el cervell interpreti els sons necessita accés a l’escena sonora completa, tal com assenyalen estudis recents. Per això, “és important entendre que el cervell treballa per gestionar els sons, interpretar-los i donar-los un significat. Quan la pèrdua auditiva entra en acció, el cervell es veu obligat a forçar la seva capacitat natural per omplir els espais buits, reduint la memòria i la capacitat cognitiva. Pel que una pèrdua d’audició sense tractar provoca també conseqüències socials com aïllament i problemes de comunicació”, assenyala Ana Soto.

“És una situació frustrant, però en la majoria dels casos pot arreglar-se amb l’ús d’audiòfons. Una solució personalitzada, moderna, còmoda i digital que des d’Audika Espanya posem a disposició de tots els pacients en qualsevol dels nostres més de 120 centres distribuïts per Espanya,” conclou Ana Soto.

Audika España

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES