Dilluns, 4 març 2024
IniciTERCER SECTOR SOCIALLa Taula del Tercer Sector reclama un accés àgil i simple al...

La Taula del Tercer Sector reclama un accés àgil i simple al nou ingrés mínim vital

L’entitat celebra l’aprovació d’avui per part del Consell de Ministres

el homrani desplegament renda garantida ciutadania
Una de les reunions per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gencat

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya ha celebrat l’aprovació avui per part del Consell de Ministres de l’esperat ingrés mínim vital, un dret subjectiu que ha de permetre que totes les persones en una situació d’emergència social tinguin assegurats uns ingressos mínims per cobrir les necessitats més bàsiques i que ajuda a combatre l’augment de població en risc de pobresa afectada per la crisi social i econòmica generada per la COVID-19.

Tot i això ha exigit que els tràmits siguin àgils, accessibles i adaptats i que s’avanci cap a un model de finestra única, que faciliti i promocioni l’autonomia i empoderament de les persones en la gestió de les seves pròpies necessitats.

“Com més burocràcia hi hagi, més complicat és el procés i més es multiplica el risc que persones en una situació d’emergència social quedin fora. Si els tràmits no són àgils, accessibles i adaptats es perdrà tota la seva utilitat i eficàcia per reduir la pobresa” alerta la Taula del Tercer Sector.

L’entitat també demana una bona coordinació entre el Govern central i l’administració catalana per aconseguir un bon encaix entre la renda garantida i altres prestacions com les ajudes a l’habitatge i el nou ingrés mínim vital no tinguin contraindicacions que afectin als drets de les persones que les necessitin.

En aquest sentit la Taula del Tercer Sector està a l’espera de la publicació del decret de l’ingrés mínim vital al BOE per conèixer més detalls de l’abast de la mesura.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content