Dissabte, 25 setembre 2021
spot_img
IniciTercer Sector SocialLa Taula del Tercer Sector li demana al president Aragonès que faci...

La Taula del Tercer Sector li demana al president Aragonès que faci efectiu el rescat social immediatament

Li trasllada en una reunió la situació d’extrema gravetat social provocada per la pandèmia de la Covid-19

Reunió Taula 3r Sector - Pere Aragonès 2
Un moment de la trobada amb el president Aragonès // Foto: Taula del Tercer Sector Social

La Taula del Tercer Sector Social ha traslladat aquest matí al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el rescat social no pot esperar més i que s’ha de desenvolupar de manera urgent perquè la situació és d’extrema gravetat social.

A la trobada, se li ha demanat al president Aragonès que es concreti en quin punt es troba aquest pla, les mesures i accions que s’inclouran per pal·liar els efectes de la pandèmia, de quin pressupost i calendari es disposarà i si es comptarà amb la participació del tercer sector per al disseny de la sortida a la crisi provocada pel coronavirus, com reivindiquen les entitats socials.

banner flyer interpersonas

La Taula recorda que el pla de rescat social de 700 milions d’euros, recollit al discurs d’investidura i a la presa de possessió del mes de maig, és una de les principals prioritats que s’ha marcat el Govern en els primers 100 dies de mandat i que ja ens hi acostem. Per a les entitats socials, el pla de rescat social ha de garantir tres drets bàsics per a una vida digna (treball decent, habitatge digne i assequible i garantia d’ingressos mínims) i ha de comptar amb els recursos necessaris, augmentant clarament el finançament d’aquestes polítiques públiques en els pròxims pressupostos 2022.

A l’hora de concretar el rescat, la Taula defensa que és urgent que el Govern es coordini amb l’executiu espanyol per assegurar un bon encaix entre la renda garantida de ciutadania i l’ingrés mínim vital; que s’apliqui immediatament el pla de xoc per fomentar l’ocupació en els col·lectius en situació vulnerable que són els que tenen més dificultats per trobar feina i que s’incrementi el parc públic d’habitatges per assegurar l’accés a una habitatge digne i assequible com a mesura fonamental per garantir els mínims vitals i d’autonomia personal.

La Taula del Tercer Sector també ha demanat al president Pere Aragonès que hi hagi un reconeixement a la feina de servei públic i a la contribució essencial de les entitats del tercer sector per aturar el cop de la crisi i per donar una resposta ràpida a les necessitats socials sorgides a la pandèmia.

De la mateixa manera, li ha recordat el compromís que ha adquirit el Govern d’aprovar la Llei del Tercer Sector Social durant aquesta legislatura.

Altres demandes que s’han traslladat al cap de l’executiu català són que el Govern es faci seu i concreti les mesures recollides a l’Acord per una Catalunya Social i que el tercer sector social tingui accés als fons europeus Next Generation.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES