La Taula del tercer Sector i el Fòrum de Síndics i Síndiques locals sumen esforços per defensar els drets socials

Han signat avui un conveni de col·laboració

taula 3 sector sindics conveni drets socials
El conveni servirà per reforçar el treball conjunt de les dues entitats // Foto: Taula del Tercer Sector

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, i el Fòrum de Síndics i Síndiques locals i Defensors i Defensores locals de Catalunya, han signat avui un conveni de col·laboració reforçar el treball conjunt de les dues institucions per defensar i garantir els drets socials de la ciutadania, des de l’àmbit local.

L’acord que han ratificat la presidenta de la Taula del Tercer Sector, Francina Alsina, i el president del Fòrum de Síndics, Lluís Martínez Camps, vol donar resposta a reptes socials com l’habitatge, en un moment d’emergència habitacional i ampliació urgent del parc d’habitatge social; l’aplicació de la Renda Garantida de Ciutadania, l’eina que permet lluitar contra la pobresa i les desigualtats i que encara no s’ha desplegat en la seva totalitat; els drets de la infància, el col·lectiu més castigat per la pobresa; la problemàtica dels empadronaments i el model d’atenció comunitària centrada en la persona.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A més, el conveni promou l’intercanvi de coneixement, potencia la realització d’estudis i activitats conjuntes i fomenta la visibilització i sensibilització de la societat, i les Administracions públiques, sobre situacions de vulneració de drets.

Per coordinar l’acció conjunta, les dues institucions desenvoluparan un pla de treball bianual i crearan una comissió de seguiment.

BANER_300X250

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya agrupa més de 3.000 entitats socials catalanes, i el Fòrum de Síndics i Síndiques locals i Defensors i Defensores locals de Catalunya aplega més de 40 sindicatures i defensories locals catalanes.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*