Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciAccessibilitat UniversalLa Sindicatura de Barcelona demana a l’Ajuntament que el servei ‘Bicing’ estigui...

La Sindicatura de Barcelona demana a l’Ajuntament que el servei ‘Bicing’ estigui adaptat a les persones amb discapacitat

La institució emet una resolució com a resposta a una queixa presentada per un afectat

bicing barcelona
Les bicicletes del servei no estan adaptades a les persones amb discapacitat // Foto: PxHere

La Sindicatura de Greuges de Barcelona considera que el servei públic de bicicletes compartides ‘Bicing’ de l’Ajuntament de Barcelona no està adaptat per al conjunt de la ciutadania, ja que no contempla el seu ús per a les persones amb discapacitat física. En aquest sentit, ha recomanat al consistori que estudïin la possibilitat que aquest servei pugui disposar de bicicletes adaptades i/o preveure un servei alternatiu que permeti a tota la ciutadania accedir a la mobilitat activa i sostenible.

La història va començar el passat 10 d’abril de 2019, quan César León Ortega, afectat per una discapacitat física, va presentar una reclamació en aquest sentit al consistori de la que mai no va rebre resposta. Davant del silenci administratiu, i passats els tres mesos preceptius, León va traslladar la seva queixa a la Sindicatura de Barcelona, que va iniciar la instrucció dels fets.

Així, el 2 d’octubre d’aquell mateix any, la Sindicatura va remetre un escrit a l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona per demanar resposta sobre la petició interposada per l’interessat. La Sindicatura de Barcelona va obtingut la mateixa resposta de l’Ajuntament que l’interessat, tot i que li va demanar en diverses ocasions. El més absolut silenci.  

Ara, passats més de 2 anys, la institució ha optat per emetre les seves consideracions sobre els fets tot i no tenir cap resposta municipal, amb la voluntat de donar resposta a la queixa presentada en el seu dia per l’interessat.

Així, la Sindicatura de Barcelona considera en primer lloc, que l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona no ha estat ajustada a dret pel que fa a la manca de resposta municipal tant a l’interessat com a la pròpia Sindicatura.

Respecte al servei de bicicletes públic ‘Bicing’, i atenent als principis d’accessibilitat, inclusivitat i no discriminació, la Sindicatura creu convenient que B:SM – l’empresa municipal que gestiona el servei de bicicletes compartides ‘Bicing’– i la Regidoria de Mobilitat, considerin la possibilitat d’oferir un sistema de bicicletes compartides adaptades per a aquells col·lectius que no poden fer ús de les actuals bicicletes del ‘Bicing’.

Aquesta proposta s’adiu al contingut de l’ODS 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” que promulga “proporcionar accés a sistemes de transport segurs, assequibles, accessibles i sostenibles per a totes les persones, i millorar la seguretat viària, en particular mitjançant l’ampliació de transport públic, amb especial atenció a les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat, dones, infants, persones amb discapacitat i persones grans”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

  1. Per les ciutats inclusives, accessibles, sostenibles. Respectant els drets – a moure’s, desplaçar-se i fer ús, com els altres ciutadans – del col.lectiu de diversitat funcional. I especialment, dels ciutadans amb mobilitat reduïda

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content