Dijous, 2 desembre 2021
IniciEntitatsLa Síndica de Barcelona reclama més parcs infantils adaptats per infants amb...

La Síndica de Barcelona reclama més parcs infantils adaptats per infants amb discapacitat

parcs-infantils-discapacitat-sant-andreu-de-la-barca
La Síndica va indicar que els parcs infantils afavoreixen la integració // Foto: EP

La Síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, arrel d’una queixa presentada per una família, va demanar a l’Ajuntament a través d’un comunicat dijous passat, que promogui i intensifiqui la implantació de noves zones de jocs infantils plenament adaptades i accessibles per a infants discapacitat per aconseguir un ús “real i efectiu” d’aquest col·lectiu. D’aquesta manera, la Síndica va indicar que s’aconseguiria una millor integració d’aquests nens.

Segons dades del consistori, Barcelona només disposa en l’actualitat de 11 de jocs infantils totalment accessibles i adaptades per a infants amb discapacitat i Vilà va recordar en aquest sentit que a la ciutat hi han 3.191 nens de fins a 15 anys amb discapacitat reconeguda, per lo que va qualificar aquesta xifra com “insuficient”.

fiare banca etica crowdfunding

L’Ajuntament de Barcelona va informar a la Síndica que s’han iniciat els treballs del nou Pla d’Accessibilitat de la ciutat en el marc que estableix la Llei d’Acessibilitat aprovada pel Parlament en 2014 i que mentre ja estan en marxa accions per millorar aquesta situació, com l’ampliació de l’àrea de jocs infantils del Zoo de Barcelona, un projecte dissenyat sota els criteris d’accessibilitat universal.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES