Dilluns, 24 juny 2024
IniciOPINIÓLa nova vida d’Andy Trias

La nova vida d’Andy Trias

andy trias trueta
Andreu Trias Trueta // Foto: FCSD

L’actualitat ve cada dia carregada de notícies de gran impacte com l’evolució de la pandèmia, la situació econòmica, l’activitat política, els temporals, les competicions esportives, etc . Dins d’aquest brogit informatiu molts fets que serien dignes d’ocupar la portada de qualsevol diari per la seva grandesa humana passen desapercebuts. La nova vida de l’Andy Trias seria un d’ells. Us explico el perquè.

Per aquells qui no el conegueu, l’Andreu Trias Trueta (Barcelona, 1972), conegut per tothom com Andy, ha estat un trencador tota la vida. Va ser una de les primeres persones amb síndrome de Down (SD) a l’Estat espanyol que va començar a viure independent a través del programa de suport a la pròpia llar impulsat, de forma pionera, per la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). L’Andy porta vint anys emancipat, demostrant que les persones amb SD poden viure independent. És un exemple per a totes les persones en situació de discapacitat intel·lectual que han fet el pas o somien en fer-lo.

Però la cosa no acaba aquí. L’Andy Trias també ha estat una de les primeres persones amb la SD a l’Estat que va treballar en una empresa ordinària. Ens hem de remuntar a l’any 1991, quan va signar el seu primer contracte laboral amb el F.C. Barcelona. Anys després, al 1994, va començar a treballar a La Caixa fins a dia d’avui. Durant la seva trajectòria laboral ha passat per diferents estaments de l’entitat com el CaixaForum, el Palau Macaya o el CosmoCaixa, treballant amb professionalitat i rigor.

La de la inclusió laboral és una altra barrera que l’Andy ha trencat, demostrant que les persones amb SD poden treballar igual (o fins i tot millor) que la resta i obrint via perquè moltes altres persones puguin treballar en un entorn ordinari.

Després de trenta anys treballant ininterrompudament l’Andy ha decidit obrir una nova etapa i seguir trencant sostres de vidre. Després de pensar-ho molt, de meditar-ho amb la seva dona i la família, ha decidit deixar la feina per centrar-se en la seva vocació d’escriptor i defensor dels drets humans.

L’article 27 de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides diu que les persones en situació de discapacitat tenen dret a guanyar-se la vida amb un treball lliurament triat. En aquest sentit, l’Andy té la ferma voluntat de seguir treballant en les seves memòries, de centrar-se en els projectes de la FCSD en els que participa des dels seus inicis, el diari digital Èxit21 i l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta. És a dir, seguir innovant i obrint via perquè la inclusió sigui cada cop més plena i real.

PUBLICITAT

Molta sort, Andy, en aquesta nova vida. Com deies en un dels teus articles a Èxit21 parafrasejant a Joan Manel Serrat: “todavía tiene fuerza y no tiene el alma muerta”.

Esperem impacients les teves novetats. Sempre endavant, Andy.

Marc Badia, coordinador del Servei d’Inclusió Laboral de la FCSD

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content