Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatLa Ministra de Sanitat presenta el primer Pla Nacional de l’Alzheimer per...

La Ministra de Sanitat presenta el primer Pla Nacional de l’Alzheimer per lluitar contra la malaltia

pla nacional alzheimer
Les més afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa són les dones // Foto. gencat

La setmana passada la Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Luisa Carcedo, va presentar el primer Plan Nacional de l’Alzheimer per afrontar el repte social i sanitari que suposa la malaltia.

El pla presentat vol fomentar la investigació; aplicar polítiques de prevenció  i promoció de la salut i l’avançament en el diagnòstic precoç; millorar els serveis assistencials, suports i prestacions per a les persones afectades; i sensibilitzar a l’opinió pública sobre la millora de les actituds en l’entorn per tal de canviar la visió de la societat sobre la malaltia.

fiare banca etica crowdfunding

El pla presentat és fruit del treball de tots els actors socials, sanitaris i investigadors d’aquest àmbit. Per a la seva elaboració s’ha comptat amb la participació del Grupo Estatal de Demencias, la secretaria general de Sanidad, els centres i direccions generals del Ministeri, el moviment associatiu de famílies de persones amb Alzheimer i altres demències, la Fiscalia General de l’Estat, els principals centres d’investigació i fundacions d’Alzheimer, les societats científiques i associacions professionals i l’Hospital Clínic de Barcelona, el Ramón y Cajal de Madrid i el Marqués de Valdecilla de Santander.

El Pla vol donar resposta, amb les capacitats disponibles, a la malaltia de l’Alzheimer, que té una prevalença de 700.000 persones majors de 40 anys a tot l’Estat. La previsió per a 2050 és que podria afectar a uns 2 milions de persones a Espanya.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES