Dimecres, 30 abril 2025
IniciINCLUSIÓ LABORALLa Llei de Prevenció de Riscos Laborals s’ha d’adaptar a la realitat...

La Llei de Prevenció de Riscos Laborals s’ha d’adaptar a la realitat de les persones amb discapacitat

Així ho reflecteix la clínica jurídica ‘Drets de les persones treballadores amb discapacitat a la protecció de la seguretat i salut en el lloc de treball’

luis cayo pérez president del Cermi que aboga per una reforma de la llei de prevenció de riscos laborals
Luis Cayo Pérez, president del Cermi Estatal // Foto: Arxiu

La Llei de Prevenció de Riscos Laborals s’ha de modificar per adequar-se a les persones amb discapacitat, ja que després de la reforma de l’article 49 encara hi ha camps de millora de la protecció de la seguretat i la salut laborals de les persones treballadores amb discapacitat.

Així ho reflecteix la clínica jurídica ‘Drets de les persones treballadores amb discapacitat a la protecció de la seguretat i salut al lloc de treball’, realitzat pel Centre d’Estudis Garrigues, el Cermi i la Fundació Dret i Discapacitat, on analitza el tractament jurídic que la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL) dispensa sobre l’activitat laboral de les persones amb discapacitat; l’objecte d’aquesta llei és la promoció de la seguretat i salut de les persones treballadores.

L’objectiu d’aquesta clínica és adaptar el cos legal al context social i normatiu actual i les necessitats de les persones treballadores amb discapacitat en línia amb la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat.

La clínica proposa que es reformi “en detall” aquesta Llei per replantejar un canvi d’enfocament amb què el legislador va regular al seu moment la protecció laboral d’aquestes persones amb discapacitat, ja que no es tracta de privar aquestes persones de l’accés a determinades posicions o de restringir-los el maneig de certa maquinària o equips perquè aquestes posicions o aquests recursos no es troben adaptats, sinó que es revisi i s’adapti, les infraestructures, instal·lacions, equip, eines, etc., perquè les persones amb discapacitat puguin accedir a l’oferta laboral més gran possible en les mateixes condicions de seguretat i salut que la resta d’empleats.

El Cermi va plantejar que aquesta idea d’inclusivitat ha de quedar palesa a tot el cos d’aquesta norma per donar a les persones amb discapacitat el seu lloc i el seu protagonisme, garantint-los l’accessibilitat a l’entorn laboral en les mateixes condicions i l’adaptació en aquells casos en què sigui necessari.

Secció patrocinada per
FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.