La Jornada de Recollida de Medicaments necessita 1400 voluntaris

Es pretén recollir 50.000 medicaments el proper 20 de febrer

recollida d'aliments
El 20 de febrer es farà una jornada intensiva // Foto: Imatge cedida per Banc Farmacèutic

El proper 20 de febrer es realitzarà a tot l’estat espanyol una iniciativa sota l’eslògan “Dóna un medicament a qui ho necessita” amb l’objectiu de recollir es més de 50.000 medicaments sol·licitats per 123 entitats assistencials d’arreu d’Espanya, com Càritas o Creu Roja.

Els llistats de medicaments enviats per les entitats assistencials seran repartits entre les 700 farmàcies que es preveu que participaran de la jornada i la fita és aconseguir que cada farmàcia, amb l’ajuda dels ciutadans, recapti tots els medicaments de la llista assignada.

BANER_300X250

Durant el dia de la Recollida de Medicaments, els voluntaris i voluntàries seran els encarregats d’animar els ciutadans que entren a la farmàcia a participar de la Jornada comprant algun medicament del llistat facilitat per l’entitat assistencial assignada.

L’any passat es van recollir 25.000 medicaments a les 550 farmàcies que van participar a la Jornada. Els medicaments recollits van servir per cobrir les necessitats dels milers de persones en risc de pobresa i exclusió social que són ateses a les entitats assistencials amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

Els voluntaris poden fer la inscripció a través del web del Banc Farmacèutic. Un cop formalitzada podran assistir a una reunió informativa i formativa que s’organitzarà uns dies abans, on s’explicaran els detalls sobre el funcionament de la Jornada, així com les característiques de les entitats assistencials per a les quals es recullen medicaments. Els voluntaris podran triar la farmàcia en la que volen estar a través d’un aplicatiu informàtic.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*