La jornada de la Càtedra HTSI debat sobre la importància del turisme accessible

Ressalta el disseny universal i el dret a l’oci per a tothom

jornada debat càtedra htsi turisme accessible barcelona
La jornada va posar de relleu el mercat emergent del turisme accessible // Foto: Càtedra HTSI

La gestió de l’èxit i els seus efectes col·laterals, la seguretat i la sostenibilitat són els reptes actuals i futurs del turisme a Barcelona, segons el debat dels experts que van participar dimecres a la Jornada Anual de la Càtedra HTSI de Turisme i Responsable i Hospitalitat sota el títol “Turismo, para què?.

Durant la jornada, Mònica Cerdán, directora de la Càtedra de Turisme Responsable i Hospitalitat de HTSI, va presentar l’activitat de la Càtedra durant el curs 2017-2018. La presentació va comptar també amb la participació de Xavier Sanmartí, director de La Molina-FGC (única estació d’esquí accessible a Espanya); Irene Calvis, responsable del Projecte Social del Gran Teatre del Liceu, i Flora Torrents, responsable del Programa de Turisme i Comercio del districte barcelonès de Les Corts. Tots ells van exposar els seus projectes de col·laboració amb la Càtedra HTSI.

La Càtedra pretén expulsar la innovació en col·laboració amb la indústria en turisme responsable, hospitalitat i accessibilitat. Un dels àmbits destacats és el de la discapacitat. En l’any 2016 havia a Espanya 2.998.639 persones amb discapacitat, de les quals 529.104 a Catalunya, i en el món més de mil milions.

En aquest sentit Mónica Cerdán va assegurar que aquest “és un mercat important i ens anem a apropar des d’una perspectiva doble, como una oportunitat de negoci per les empreses i també des del disseny universal per tenir un turisme més igualitari en el que el tothom té el mateix dret a l’oci”.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*