La IV Jornada ‘Implementar la RSE’ mostra els beneficis de la LISMI més enllà de l’obligació de la llei

Sis empreses són reconegudes pels seus projectes d’economia social

jornada implementar rse llei lismi
Empreses reconegudes pels seus projectes d’economia social // Foto: Apunts

L’empresa d’economia social Apunts i la Càtedra d’Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba CEU van celebrar el passat 24 d’octubre la quarta edició de la Jornada ‘Implementar la RSE’, que enguany es va centrar en ‘Els beneficis de la LISMI més enllà de complir amb una obligació’.

En efecte, en la quarta edició de la Jornada Implementar la RSE els organitzadors van voler posar el focus en els beneficis que la LISMI pot generar tant en la cultura corporativa com de cara a la clientela externa, abordant la LISMI tant des de l’òptica dels resultats econòmics com des de la dels aspectes socials tangibles.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El Comissionat d’Economia Social i Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Álvaro Porro, va acompanyar el Director-Gerent d’Apunts, Julio Castillo, i a la Doctora Carmen Parra, Directora de la Càtedra d’Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba, a la inauguració de la jornada. Porro va considerar que la política pública de contractació ha de ser un “element tractor” de l’objectiu de la inclusió social de les persones amb discapacitat. En aquest sentit, va afirmar que “de vegades es fa una política de contractació massa centrada en el preu” i va assenyalar com a camí a seguir el que marquen mesurades com el Decret de Clàusules Socials o la implantació d’una oficina per “ajudar a les empreses a trobar perfils” de persones amb alguna discapacitat.

Després de la inauguració va prendre la paraula el president de Lead to Change, Xavier Marcet, per impartir la conferència “Responsabilitat social en l’era de la intel·ligència artificial”. Marcet va ser franc: la revolució digital portarà amb ella la desaparició de molts models que ara serveixen per a la inclusió social. Però aquest és un fet que té el contrapunt de grans oportunitats, ja que la intel·ligència artificial no implica “la contraposició d’intel·ligències sinó la suma d’intel·ligències”.

BANER_300X250

Després de la intervenció de Marcet, van participar en una taula rodona, donant el seu exemple com a empreses amb experiència desenvolupant la LISMI, Núria Berzal, Business Partner RRHH de Dentaid i Jordi Burrell, responsable de RRHH a Mataró d’Auchan Retail España. La taula va ser moderada pel director de Comunicació Responsable de Corresponsables, Ricardo Martín.

Iñaki Zallo, cap del Servei d’Orientació Laboral de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, va ser l’encarregat de dirigir un taller pràctic sobre quota de reserva i mesures alternatives, que va servir per resoldre dubtes sobre l’aplicació de la LISMI a les empreses.

Va clausurar la Jornada la Sotsdirectora General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Mª Àngels Quadrada, que va assistir al lliurament dels Reconeixements Win-Win a les Empreses.

D’altra banda, l’Associació de Comerç i Empreses Trinitat Nova, l’Associació de Famílies LGTBI i la Fundació d’Atenció a la Dependència Sant Joan de Déu van veure reconeguts diversos projectes de responsabilitat social amb uns reconeixements que concedeixen l’empresa d’economia social Apunts i la Càtedra d’Economia Solidària de la Universitat Abat Oliba CEU en el marc de la Jornada Implementar la RSE.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*