Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATLa Generalitat invertirà més de 430.000 euros per reduir les llistes de...

La Generalitat invertirà més de 430.000 euros per reduir les llistes de valoració de discapacitat i dependència a l’Alt Penedès

S’han contracta quatre professionals per posar en marxa una nova unitat i apropar els serveis als ciutadans

valoració de discapacitat i dependència alt penedès
Presentació del conveni entre Drets Socials i el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf per reduir les llistes de valoració de discapacitat i dependència al Penedès // Font: Generalitat de Catalunya

La Generalitat destinarà 438.939,86 euros per agilitzar els procediments de valoració de discapacitat i dependència a l’Alt Penedès i per aproximar aquest servei als ciutadans. Mitjançant un acord amb el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG), s’han contractat quatre professionals per establir una nova Unitat de Valoració de la Discapacitat i Dependència.

Aquesta nova unitat, operativa des de desembre de 2023, permetrà realitzar 2.300 avaluacions de discapacitat i 2.200 de dependència durant el 2024 a l’Alt Penedès, contribuint a reduir les llistes d’espera. A més, facilitarà l’accés als ciutadans, ja que les avaluacions es realitzaran a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès en lloc d’exigir-los el trasllat fins a Igualada o Vilanova i la Geltrú.

La directora general de l’Autonomia Personal i la Discapacitat, Marta Segura i Bonet, ha declarat a Vilafranca del Penedès que “l’objectiu principal d’aquesta nova unitat és minimitzar els temps d’espera i promoure la igualtat d’accés territorial, especialment en períodes complicats per als usuaris i les seves famílies”. Així mateix, ha expressat la voluntat del Departament de Drets Socials d’expandir aquest model a tot Catalunya.

La signatura del conveni s’ha dut a terme aquest matí a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Segura ha estat acompanyada pel president del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf, Jordi Cuyàs; la coordinadora de Drets Socials al Penedès, Lluïsa Nicolau Galindo; el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar Claramunt, i la gerent de la Regió Sanitària Penedès, Irene Abad i Gil.

A més, el conveni també inclou la participació en un circuit per detectar possibles casos de maltractament a la gent gran durant les avaluacions de dependència. Aquesta iniciativa, en funcionament des de juliol de 2017, es manté vigent en les sol·licituds d’avaluació de persones majors de 65 anys que resideixin a casa seva. L’objectiu és identificar situacions de maltractament i coordinar accions entre els serveis socials bàsics i els serveis de salut per abordar-les adequadament.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content