Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDRETSIsabelle Le Galo aposta per “reflexionar” sobre el dret a vot de...

Isabelle Le Galo aposta per “reflexionar” sobre el dret a vot de les persones amb discapacitat per millorar-lo

En una entrevista a Servimedia de la nova secretària general del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE)

isabelle le galo
Isabelle Le Galo, secretària general del Comitè Econòmic i Social Europeu // Foto: Ajuntament de Barcelona

La nova secretària general del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), Isabelle Le Galo, va assenyalar que, de cara a les eleccions europees, “és interessant reflexionar” sobre el dret de vot de les persones amb discapacitat, ja que a les del 2019 més de 800.000 ciutadans de la Unió a 16 països “es van veure legalment privats per les normatives nacionals del seu dret a votar a causa de la seva discapacitat o problemes de salut mental”.

Segons va apuntar Le Galo en una entrevista a Servimedia, “és imprescindible que ho fem millor a les eleccions del 2024”, ja que “la majoria” dels Estats membres de la UE “ja han adoptat mesures conseqüentment, però cal compartir les millors pràctiques”.

“A Espanya, per exemple, una persona amb discapacitat que no es pugui desplaçar a l’oficina de Correus per sol·licitar el vot per correu es pot posar en contacte amb un notari, que facilitarà, de manera gratuïta, l’escrit notarial perquè la persona amb discapacitat pugui votar”, va afirmar Le Galo.

Així mateix, la secretària general de la institució va ressaltar que el CESE va emetre una recomanació perquè s’utilitzés un codi QR que “facilités” el vot de persones amb discapacitat visual. Es tracta d’una proposta “molt concreta que ha estat compartida amb els Estats membres” i que seria “fàcil implementar per a les eleccions europees”. “Seria meravellós que Espanya, el meu país i casa d’una Fundació tan coneguda i innovadora com la Fundació ONCE , fos el primer a fer-ho”, va confessar.

Pel que fa a iniciatives impulsades per la Unió per millorar la vida dels europeus amb discapacitat, la secretària general del CESE va ressaltar que la Targeta Europea de Discapacitat és “un pas molt important per eliminar obstacles i garantir que les persones amb discapacitat en puguin gaudir un els principis fonamentals en què es basa la Unió Europea”, com la llibertat de circulació.

Tot i això, Le Galo ha matisat que “el CESE ha advertit que la proposta es queda curta a l’hora d’eliminar alguns dels obstacles més significatius a la lliure circulació dels ciutadans europeus amb discapacitat”, com la manca de transferibilitat de les prestacions relacionades amb la discapacitat quan es traslladen a un altre estat membre per treballar o estudiar. “Seguirem impulsant les condicions per a una igualtat i una diversitat cada vegada més grans”, ha subratllat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content