Dincat es querella contra Arcadi Espada per delictes d’odi contra les persones amb Síndrome de Down

Arran de la seva participació al programa ‘Chester’ de Risto Mejide

arcadi-espada-chester-risto-mejide
Intervenció d’Arcadi Espada al programa ‘Chester’ de Risto Mejide // Foto: Cuatro

Dincat, la federació que agrupa més de 300 entitats de persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, va presentar ahir una querella contra l’articulista Arcadi Espada per delictes d’odi amb el col·lectiu de les persones amb Síndrome de Down.

En el decurs de la seva participació la setmana passada al programa ‘Chester’ de Cuatro, presentat i dirigit per Risto Mejide, Espada va fer unes declaracions en què menyspreava les persones amb Síndrome de Down.

Durant tota la setmana se li ha donat molta difusió a aquesta entrevista tant a través de la televisió com a les xarxes socials, però no tant per les seves manifestacions contra el col·lectiu de les persones amb Síndrome de Down sinó més aviat pel fet que el presentador va expulsar del plató l’entrevistat.

Davant d’això i la inacció de la fiscalia que podia haver actuat d’ofici, Dincat ha dit prou i s’ha decidit a presentar la querella contra Arcadi Espada perquè considera que les paraules de l’articulista neguen els drets fonamentals de les persones amb Síndrome de Down i les seves famílies com el dret a la vida i el dret a la sanitat pública, a més de criminalitzar-les.

Recordem que el columnista durant la seva intervenció en el programa va assegurar, entre altres coses, que les persones amb Síndrome de Down no haurien de venir al món o què en cas que els pares decidissin tenir fills amb síndrome de Down haurien d’assumir els costos del seu manteniment, ja que no haurien de tenir dret a cobertura sanitària pública.

Amb la querella per la via penal que ha presentat, Dincat espera una resposta contundent. El procés judicial pot durar més d’un any i en cas de sentència favorable pot comportar una condemna de presó d’entre quatre i sis anys, més una multa.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*