La Generalitat fa un nou curs per donar a conèixer la Llei de diversitat sexual (LGBTI)

Ja hi han participat més de 400 persones

lesbianes
La Llei LGBTI vol protegir col·lectius com el de les persones lesbianes // Foto: Pixabay

El passat 18 de febrer 25 membres del personal de l’Administració Pública van participar en un nou curs de formació sobre la implantació de la Llei per a garantir el drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) i per erradicar l’homofóbia, la bifòbia i la transfòbia. Amb aquestes ja hi ha participat més de 400 persones en els 13 cursos organitzats conjuntament entre el Departament de Treball, Afers Socials i Ciutadania i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya per donar a conèixer la Llei.

Entre d’altres, s’han fet cursos de formació al personal del telèfon 012, així com, amb col·laboració amb la Direcció General de la Policia i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, als caps de les Oficines d’Atenció al Ciutadà, als caps de les Unitats Regionals de Proximitat i Atenció Ciutadana i a les unitats especialitzades (grups d’atenció a la víctima, divisió d’investigació criminal, etc). També s’ha realitzat formació a professionals relacionats amb l’àmbit jurídic i dels serveis socials.

BANER_300X250

La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, va explicar que “des del Departament es preveu continuar fent cursos de formació com aquest per formar i sensibilitzar els funcionaris i funcionàries de les administracions públiques catalanes, per tal de donar a conèixer la llei, i les eines per a la seva aplicació”.

La Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de les persones LGBTI i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia és una llei pionera i té com a objectiu desenvolupar i garantir els drets d’aquestes persones i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*