Divendres, 21 juny 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALLa Generalitat convoca 151 places de funcionariat específiques per a persones amb...

La Generalitat convoca 151 places de funcionariat específiques per a persones amb discapacitat intel·lectual

programa-dil-convocatoria places funcionariat discapacitat
El president Torra saludant a un treballador del programa DIL // Foto: Rubén Moreno

DINCAT, la federació que agrupa 281 entitats socials i representa els drets de més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies a Catalunya, ha aplaudit la primera convocatòria de 151 places de funcionariat específica per al col·lectiu de persones amb discapacitat que va fer pública la Generalitat el passat 12 de novembre.

Per la federació, aquesta convocatòria de funcionariat és un pas més cap a la integració laboral en l’administració pública de persones amb discapacitat intel·lectual. No obstant això la seva voluntat és que s’incrementi l’accés a la funció pública de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Actualment hi ha 95 persones amb discapacitat intel·lectual, que gràcies al programa DIL de la Generalitat, han pogut accedir a un lloc de treball de personal laboral des de l’any 2003, any en que va entrar en funcionament el programa. El programa DIL és una iniciativa pionera en tot l’Estat en aquest àmbit i paral·lela a la convocatòria que s’acaba de publicar.

PUBLICITAT

DINCAT, amb la col·laboració de l’associació Lectura Fàcil, ha participat activament en l’adaptació dels materials necessaris per tal que la convocatòria sigui una realitat. El departament tècnic, juntament amb un equip de validadors, ha revisat i el temari de la convocatòria i s’ha elaborat un document de preguntes freqüents. Tot el material s’ha adaptat a accessibilitat cognitiva.

Cal recordar que a dia d’avui l’administració pública catalana compleix el 2% de persones amb discapacitat que estableix l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

2 COMENTARIS

  1. Hola, mi hija tiene 18 años y este es su ultimo año en la Escuela Fasia de educación especial,estoy muy perdida en el tema de las oposiciones y me gustaría saber que tengo que hacer para que pueda acceder a ellas,muchas gracias y un saludo.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content