Dissabte, 31 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciInclusió LaboralLa Fundació Viver de Bell-lloc finalitza la 4a edició del programa SIOAS...

La Fundació Viver de Bell-lloc finalitza la 4a edició del programa SIOAS amb un 61% de contractacions laborals

Un total de 25 persones amb discapacitat han accedit al món laboral

sessio programa sioas viver bell lloc
Sessió del programa SIOAS amb alumnes de l’Institut Pla Marcell // Foto: Viver de Bell-lloc

La Fundació Viver de Bell-lloc ha finalitzat la 4a edició del programa SIOAS d’orientació i suport a la inserció laboral amb un total de 47 persones ateses de 18 municipis i un 61% de contractació.

Ha estat la primera edició que ha acollit a persones amb discapacitat física i/o sensorial superior al 65%. També per primera vegada el programa ha comptat amb dues línies d’actuació, a Cardedeu i la Garriga, el què ha permès doblar el nombre de participants.

banner flyer interpersonas

En total s’han atès 47 persones de 18 municipis. “Ha estat un any ple de reptes, en què el programa s’ha hagut d’adaptar al format digital, però tot i així, els resultats obtinguts són molt esperançadors”, explica el coordinador del programa, Lucas González de Aledo.

Del total de participants, 25 persones han accedit al món laboral (un 61%). D’aquestes, el 25% han trobat feina al mercat ordinari amb un contracte superior als 3 mesos, el 25% amb un contracte inferior als 3 mesos i el 12% han accedit a centres especials de treball. 8 persones han apostat per continuar formant-se.

Els principals sectors en els quals s’han realitzat les insercions laborals han estat al sector serveis, al sector de la jardineria i al sector de l’administració.

Arrenca la 5a edició

L’entitat engega ara la 5a edició. Durant l’estiu s’oferirà un servei d’orientació i al setembre el programa s’iniciarà amb una formació teòrica-pràctica sobre el mercat de treball, competències transversals, eines de recerca de feina i autoocupació entre d’altres. Viver de Bell-lloc col·labora amb l’alumnat del Grau Superior en Integració Social de l’Institut Pla Marcell de Cardedeu per dur a terme algunes de les sessions.

El programa ofereix una segona part d’especialització de peó de magatzem i auxiliar de serveis industrials. També s’ofereixen pràctiques en empreses i es duu a terme un acompanyament personalitzat.

Per accedir al programa, que és gratuït, cal ser major d’edat, disposar del certificat de discapacitat i estar inscrit al SOC com a demandant d’ocupació. 

Secció patrocinada per

FECETC color logo

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES