La Fundación Grupo SIFU atorga les Becas Superarte a tres ballarins de dansa amb diversitat funcional

Per realitzar estudis de professionalització o especialització

becas superarte grupo sifu dansa discapacitat
Les beques promouen el desenvolupament artístic a través de la dansa // Foto: Fundación Grupo SIFU

Andrea Pinilla, Eros Rocío i Iván Navarro són els tres ballarins amb diversitat funcional que han aconseguit les Becas Superarte que atorga la Fundación Grupo SIFU per fomentar el desenvolupament artístic a través de la dansa i promoure la professionalització per una major inclusió social i laboral.

Gràcies a les Becas Superarte els tres estudiants de dansa amb discapacitat podran realitzar estudis de professionalització o especialització durant el proper curs.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Andrea Pinilla, de 19 anys i amb discapacitat física, va començar els seus estudis de dansa clàssica al Conservatori de Dansa de Saragossa i posteriorment va complementar aquesta formació a l’escola de Coppelia Dansa en els estils de Funky, Hip-Hop i Dansa contemporània. Andrea aspira a seguir formant-se i obtenir un títol oficial que li permeti dedicar-s’hi.

Eros Recio, balla des dels 5 anys, va aconseguir ser el primer alumne amb Síndrome de Down admès al Conservatori Professional de Dansa de València on va cursar dansa clàssica. Eros va guanyar el primer premi en el Certamen Vaslav Nijinsy d’Osca i ha representat a l’ONU amb la creació d’una bandera Internacional de la Discapacitat, com a símbol que reivindica els drets de les persones amb diferents capacitats. Ha estat ballarí convidat a Biarritz, Leipzig, Nova York i Washington, i ha fet una gira per Mèxic. Amb la Beca superar-te Eros vol seguir formant-se i aspira fundar una escola de dansa per a persones amb discapacitat a València i una Companyia de Dansa Inclusiva.

BANER_300X250

Iván Navarro, de 16 anys, va néixer sord de les dues orelles i ha hagut de passar per quiròfan per posar-se implants coclears. Això no li ha impedit formar-se en Ball Esportiu Llatí i estàndard i arribar a ser, amb la seva parella de ball, subcampió en la competició de 10 balls de la Comunitat Valenciana en 2018-2019 a la categoria B Youth. Iván vol seguir desenvolupant professionalment per arribar a Categoria A i a la final del Campionat d’Espanya. També aspira a fomentar i donar visibilitat al Ball Esportiu Inclusiu.

Creades per Fundació Grup SIFU, cadascuna de les tres beques atorgades té un valor de 1.000 €, que els guanyadors han d’invertir en estudis durant el curs 2019/2020. El jurat que a atorgat les beques està format per membres de la Fundació Grupo SIFU i per professionals del món de la dansa.

Amb aquest projecte Fundació Grup SIFU pretén enriquir el món artístic afavorint la integració de les persones amb diversitat funcional i sensibilitzant a la societat mitjançant històries de superació personal.

Les Beques superar-te se sumen als projectes que la Fundació Grup SIFU ja porta a terme en pro del desenvolupament artístic de les persones amb discapacitat, com són les Beques a la Excel·lència Musical. Així com la celebració de la seva gala anual La Nit Més IN al Gran Teatre del Liceu de Barcelona en què artistes amb i sense discapacitat s’ajunten en el escenari per reivindicar la plena inclusió. Aquest any, a més, es realitzarà també gala de La Nit Més IN al Teatro Real de Madrid.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*