El Gran Teatre del Liceu serà l’escenari de ‘La Nit més IN’, la cita anual de Barcelona amb l’art i la discapacitat

Oganitzada per la Fundación Grupo SIFU tindrà lloc l'11 de febrer

nit mes in cita art discapacitat grupo sifu
El Gran Teatre del Liceu acollirà una nova edició de ‘La Nit més IN’ // Foto: Grupo SIFU

El proper dilluns 11 de febrer torna al Gran Teatre del Liceu una nova edició de l’espectacle “La nit més IN”, una gala organitzada per la Fundación Grupo SIFU dedicada a la INtegració, la INclusió i la INterpretació que vol retre reconeixement a les persones amb discapacitat i demostrar les seves capacitats sobre l’escenari.

La gala arrencarà a la Sala Principal a partir de les 19h i inclourà set actuacions musicals i de dansa originals produïdes especialment per a l’ocasió, que reuniran a un centenar d’artistes amb i sense discapacitat que actuaran junts en un espectacle 100% inclusiu que de ben segur farà les delícies de les més de 2.000 persones que es preveu que assistiran a la jornada.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Entre les representacions musicals destaca una coral inclusiva, formada per una cinquantena d’integrants amb discapacitat intel·lectual, sensorial i física juntament amb persones sense diversitat funcional; una actuació protagonitzada per Joel Bueno, un nen d’11 anys amb paràlisi cerebral que tocarà gràcies a l’EyeHarp, un innovador software que permet crear música amb la mirada; el pianista invident Guillem León, que tot i la seva joventut ha guanyat diversos concursos i beques d’àmbit nacional i internacional; i el jove violinista valencià amb Síndrome de Down Octavi Novella. Alfred García, participant d’Operación Triunfo 2017, actuarà com a artista convidat acompanyat per un violoncel i una violinista amb discapacitat auditiva.

L’actuació de dansa la protagonitzarà Flick Flock, una companyia inclusiva i oberta a la diversitat dels cossos, formada per ballarins amb i sense diversitat funcional. Les peculiaritats de cada membre de la companyia provoquen línies d’experimentació estètica que han anat enriquint el seu llenguatge coreogràfic, i han convertit tremolors, tics i estereotípies en recursos expressius sorprenents. Al llarg de la seva història la companyia ha presentat les seves creacions en escenaris nacionals i internacionals amb un objectiu clar: trencar estereotips i canviar la mirada dels altres.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*