Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciEntitatsLa Fundació Vallès Oriental posa en marxa un nou model d’atenció a...

La Fundació Vallès Oriental posa en marxa un nou model d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual al Centre Ocupacional

Basat en una atenció integral centrada en la persona

persones centre ocupacional fvo
Grup de joves del Centre Ocupacional de l’entitat // Foto: FVO

La Fundació Vallès Oriental (FVO) ha posat en marxa aquest mes de maig un nou model d’atenció a la persona amb discapacitat intel·lectual al Centre Ocupacional. Tradicionalment, els centres ocupacionals dividien els grups d’activitats i teràpia de les persones ateses en funció del dictamen emès per la Generalitat de Catalunya on s’indicava si la persona necessitava un Servei de Teràpia Ocupacional (STO) o un Servei Ocupacional d’Inserció (SOI). 

En canvi, el nou model de Centre Ocupacional aplicat per FVO es basa en nous eixos adaptats com: Els perfils de les persones que s’està atenent; els gustos i preferències de cada persona atesa per poder adaptar el pla d’activitats al màxim; i finalment, l’àmbit relacional ja que es vol fomentar que les persones ateses se sentin còmodes els uns amb els altres

banner newsletter oferta 50%

D’aquesta manera, s’han creat un total de 19 grups de Centre Ocupacional distribuïts en gent gran, gent jove, persones d’activitat prelaboral, grup mixt, grups uea – unitat d’espectre autista i grups uac – unitat d’anàlisi del comportament. 

En aquest nou model adquireix una importància especial l’espai on es desenvolupa cada activitat, ja que el propi mobiliari, la il·luminació o els sistemes de comunicació alternatius es converteixen en un element terapèutic més. “Tot aquest model implica un compromís i esforç de la Fundació ja que cal impulsar-lo també des d’un ambiciós pla de formació del personal d’atenció directa que garanteixi que els i les professionals tenen totes les eines necessàries per a poder acompanyar cadascun dels grups” ha explicat Rafel Arderiu, Director General de la Fundació.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content