Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDiscapacitatEntitats del Vallès Oriental presenten a En Comú Podem la seva proposta...

Entitats del Vallès Oriental presenten a En Comú Podem la seva proposta de model d’atenció a les persones amb discapacitat

En una reunió amb la diputada al Parlament, Jéssica González

entitats valles oriental reunio diputada jessica gonzález
Representats de les entitats amb la diputada Jéssica González // Foto: Fundació Viver de Bel-lloc

Les entitats que treballen donant serveis a persones amb discapacitat intel·lectual al Vallès Oriental s’han reunit avui amb la diputada al Parlament de Catalunya del grup En Comú Podem, Jéssica González, per presentar-li la seva proposta de nou model d’atenció a les persones amb discapacitat.

La representant parlamentària va tenir coneixement d’aquesta proposta a través dels mitjans de comunicació i volia conèixer-la de primera mà en una trobada que s’ha produït aquest matí. 

Aquest nou model parteix de la necessitat d’adaptar els serveis actuals i futurs a les necessitats del cicle vital de qualsevol persona amb discapacitat intel·lectual de la comarca, optimitzant recursos, fent aflorar aquells casos que són invisibles i que tard o aviat precisaran d’algun recurs i resolent l’actual manca de recursos que deixa moltes persones sense opcions d’accedir a serveis per desenvolupar els seus projectes de vida.

Actualment, el grup d’entitats està treballant en un estudi de població, eina essencial per ordenar els serveis del territori, ja que és indispensable disposar d’una informació el més realista possible de les necessitats de la comarca en el termini de 5-6 anys, ubicant totes les persones que en aquests moments estan a casa.

Aquest estudi ha de servir per desenvolupar un dels objectius de futur d’aquest grup d’entitats: la creació d’un servei d’orientació en format de finestreta única, que atengui les persones que acaben la seva etapa escolar i les seves famílies.

El grup de treball agrupa Afadis Baix Montseny, Apadis, Apindep Ronçana, la Fundació Acció Baix Montseny, la Fundació Vallès Oriental (FVO), l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet, el centre d’educació especial Montserrat Montero, Grupdem, i Viver de Bell-lloc.

Aquestes entitats han sol·licitat ser rebudes per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; per comentar la situació actual i adherir-se a una prova pilot per flexibilitzar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES