La Fundació Trinijove rep la visita de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies

Dolors Bassa reconeix la labor d’inserció social de l’entitat

dolors bassa i trinijove
Dolors Bassa saludant al personal de la Fundació Trinijove // Foto: Imatge cedida per gencat

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va visitar el passat dijous les instal·lacions de la Fundació Trinijove, una entitat dedicada a la formació i la inserció sociolaboral de col·lectius en risc d’exclusió. La consellera va destacar la importància de la tasca d’entitats com Trinijove per millorar la vida en els barris difícils del front Besòs de Barcelona. “Volem conèixer de primera mà les problemàtiques als barris, ser pròxims, caminar junts i poder treballar coordinadament amb qui lluita cada dia per posar-hi solució”, va afirmar Dolors Bassa.

En aquest sentit, la consellera va apostar fermament per la cooperació amb les entitats socials i les empreses d’inserció per desenvolupar les millors polítiques socials possibles. Bassa que durant els darrers dies s’està reunint amb diferents entitats de l’àmbit social a Catalunya, va tornar a reiterar que “el treball és la principal política social” i va destacar que molts dels programes i iniciatives que està portant a terme Trinijove segueixen aquesta línia. “Estic convençuda que la inserció social de joves, dones i aturats de llarga durada només serà efectiva si està lligada estretament a la inserció econòmica o salarial de la persona, per això creiem que cal anar cap a accions formatives, ocupacionals i d’emprenedoria que es focalitzin cap a l’apoderament de les persones”, va afegir la consellera. Bassa també va assegurar que “la formació és prioritària” i va apostar per augmentar la sensibilitat a l’hora de promoure l’accés als plans d’ocupació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La Fundació Trinijove va néixer l’any 1985 i fou reconeguda amb la Creu de Sant Jordi el 2012. El seu àmbit d’actuació inicial va ser és el de la formació i la inserció sociolaboral de les persones amb risc d’exclusió social. Més endavant, van ampliar el seu àmbit d’actuació promovent l’economia solidària a Catalunya. La Fundació va crear la seva pròpia empresa d’inserció, oferint al mercat de treball ordinari serveis i ofertes laborals destinades a les persones més desafavorides i, més tard, va posar en marxa un centre especial de treball (CET) amb la finalitat de donar ocupació a persones que tenen alguna discapacitat  psíquica, física i/o sensorial.

FECETC_Banner_fira si i millor

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*