Divendres, 14 juny 2024
IniciDRETSLa Fundació Setba contribueix a l’empoderament femení amb una acció de retrats...

La Fundació Setba contribueix a l’empoderament femení amb una acció de retrats fotogràfics al Centre Penitenciari de Brians 1

Celebrada amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

retrats fotografics fundacio setba can brians 1
En l’acció van participar una vintena de dones internes // Foto: Fundació Serba

Una vintena de dones internes del Centre Penitenciari de Brians 1 van participar ahir en una acció d’empoderament en el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

L’acció va estar emmarcada dins de l’acte de cloenda de la quarta edició del projecte fotogràfic d’empoderament femení Traspassant l’objectiu, dirigit per l’artista i activista Marta Fàbregas i organitzat per la Fundació Setba amb la col·laboració del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i de les empreses Panasonic i Marc Martí.

L’acte va començar amb la visualització d’un audiovisual elaborat amb imatges gravades per les internes participants al taller. En acabar van rebre un diploma i un retrat individual de 18×24 en cartró ploma elaborat per Fàbregas, i va finalitzat al pati de la presó en una enganxada col·lectiva dels retrats de 1,20×0,90 metres elaborats per elles mateixes.

PUBLICITAT

D’aquesta manera, la Fundació contribueix en el seu objectiu de visibilització i empoderament de les dones internes en centres penitenciaris, a través de la fotografia.

Les dones internes només representen un 7% de la població penitenciaria, de la qual, segons un estudi de MÈDIA.CAT de febrer de 2019, el 75% d’elles han patit violència masclista en algun moment de la seva vida.

A l’acte també ha participat Anna Maria Sanjuan, responsable de la unitat de programes d’intervenció generalista de la direcció General d’Afers Penitenciaris.

PUBLICITAT

Aquest projecte va rebre la menció especial del jurat dels Premis Impulsa Cultura de la Fundació Catalunya Cultura.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content