Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSLa Fundació Randstad posa en marxa la IV edició del programa Equitat,...

La Fundació Randstad posa en marxa la IV edició del programa Equitat, Diversitat i Inclusió 

Aquest projecte, orientat a formar un grup d’acció integrat i liderat per empreses, aborda en aquesta edició el procés d’onboarding de persones amb discapacitat en els seus llocs de treball

fundacio randstad programa equitat diversitat i inclusió
Una persona en cadira de rodes treballant a una oficina // Foto: Servimedia

La Fundació Randstad, en el seu compromís per aconseguir la igualtat d’oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat, ha posat en marxa la IV edició del programa Equitat, Diversitat i Inclusió (EDI). Aquest programa, integrat i liderat per empreses compromeses, té com a objectiu principal impulsar l’acció empresarial en matèria d’inclusió i diversitat, amb un enfocament especial en el procés d’onboarding, els processos de selecció inclusius i l’accessibilitat a l’entorn laboral, entre altres aspectes rellevants.

Segons Maria Salsamendi, directora d’Innovació Social de Fundació Randstad, l’èxit de la veritable inclusió laboral de les persones amb discapacitat radica en la comprensió de les barreres i dificultats que enfronten, així com en l’apreciació dels beneficis i impactes positius que la seva inclusió pot aportar a l’entorn de treball. Amb aquesta premisa, el programa EDI se sustenta en quatre pilars fonamentals: coneixement, diàleg, difusió i sensibilització, i business intelligence.

Les empreses promotores d’aquesta iniciativa inclouen noms destacats com Capgemini, Fujitsu, Grup Mediapro, Intrum, LVMH, Talgo i Volkswagen, juntament amb Acciona, Aquaservice, BBVA, Chovi, Europcar Mobility Group, Frime, Insertia Formació i Consultoria SL, Raona, Renault i Tiba.

A més, aquesta edició compta amb la participació activa d’empreses com Aleatica, Atresmedia, Celestica, Cepsa, Línia Directa, Mané Ibèrica, Marina 92, Nielsen IQ, Quimiromar, SGS, Siegfried Barbera, Siegfried Masnou, Sorigue i TAES, demostrant un fort compromís amb la diversitat i la inclusió en l’àmbit laboral.

Una de les eines clau d’aquest programa és una plataforma d’autodiagnòstic desenvolupada en col·laboració amb la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR). Aquesta eina permet a les empreses avaluar de manera autònoma la seva gestió de la inclusió, la diversitat i l’equitat als seus centres de treball. Amb una estructura seqüencial, aquesta plataforma ofereix una visió detallada sobre com les empreses integren aquests aspectes a les seves decisions estratègiques i operacionals.

Per aprofitar al màxim els beneficis d’aquesta eina i participar plenament en les activitats del grup EDI, les empreses han de unir-se específicament al programa. A través d’aquesta adhesió, tindran accés a l’HUB d’innovació social de la Fundació Randstad, on rebran orientació, formació i suport en temes relacionats amb la diversitat i la inclusió laboral.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content