21.4 C
Barcelona
Diumenge, 5 juliol, 2020

La Fundació Ramon Noguera presenta un llibre de cuina per a persones amb discapacitat intel·lectual

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...
presentació-llibre-projecte-europeu-cuina-persones-discapacitat-intel·lectual-1
Presentació del llibre de cuina amb les 10 receptes // Foto: Fundació Ramon Noguera

La Fundació Ramon Noguera va presentar el passat mes de juliol un llibre de receptes de cuina per a persones amb discapacitat intel·lectual dins el projecte europeu Erasmus+ Easy Cooking, que pretén millorar l’autonomia i els hàbits saludables d’aquest col·lectiu.

La iniciativa, que engloba sis entitats més de Grècia, Irlanda del Nord i Portugal, es va iniciar el setembre del 2017 i acabarà aquest mes d’agost. S’ha fet recerca de receptes dels diferents països participants amb criteris de dieta saludable, menjar tradicional, productes ecològics, de proximitat i identitat cultural. 

El llibre de cuina inclusiva, format per 10 receptes tradicionals de Grècia, Portugal, Irlanda del Nord i Catalunya, és una eina útil per a totes aquelles persones amb dificultats en la lectura o de parla, i també per a les nouvingudes que encara no coneixen l’idioma, que els agrada cuinar o en volen aprendre.

En l’acte per fer balanç del projecte que es va fer el passat mes de juliol a Girona, Montse Aulinas, tècnica d’Innovació de la Fundació Ramon Noguera, va explicar que “aquest projecte millora l’autonomia dels usuaris i provoca un canvi d’hàbits en l’alimentació, enfocada a una dieta saludable. Els participants del projecte han après a cuina i ho han pogut aplicar en el seu dia a dia”. Aulinas va afegir que l’entitat gironina vol ser “una referent en innovació social, per això treballem amb partners a escala europea i internacional amb l’objectiu d’assolir millores en la qualitat de vida de les persones que atenem”. 

La Fundació Ramon Noguera hi ha participat en punts com la implementació de metodologies d’aprenentatge (anàlisi de tasques i de lectura senzilla) en l’àmbit de la cuina fàcil i del cultiu ecològic del dia a dia. A més, ha estat present en les quatre reunions realitzades (a Girona, Atenes, Lousa i Belfast); ha coorganitzat la formació de formadors a Girona i ha impartit els seminaris de cuina i agricultura.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -