13.1 C
Barcelona
Dimecres, 28 octubre, 2020

Últimes notícies

Objectiu: la defensa dels nostres drets

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) té l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) que reivindica...

Les necessitats de l’alumnat amb sordesa, agreujades encara més per culpa de la pandèmia

Segons la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS), prop de 2.000 alumnes catalans, amb...

La nova temporada del programa Apropa Cultura estarà dedicada al col·lectiu de la salut mental

La temporada 2020-2021 del programa Apropa Cultura arrenca enguany amb la campanya “Lliures d’estigma”, dedicada per segon...

Les persones amb discapacitat intel·lectual han d’esperar fins a 10 anys per accedir a una plaça residencial

Actualment, i segons dades de la Generalitat, més de 3.250 persones amb discapacitat a Catalunya resten a...

La Fundació Pinnae impulsa 10 projectes socials de la Vegueria Penedès amb 200.000 euros

fundació-pinnae-projectes-socials-vegueria-penedes

La Fundació Pinnae ha fet públic els 10 projectes guanyadors de la II Convocatòria Impuls Social pel Territori. Els projectes els van poder presentar totes aquelles entitats que treballen amb l’objectiu d’ajudar a les persones i col·lectius més vulnerables i que es desenvolupen dins les comarques de la vegueria del Penedès (Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf).

Des de la Fundació Pinnae s’ha valorat molt positivament la resposta d’aquesta segona convocatòria de les entitats socials del territori, ja que s’ha recollit a un total de 37 projectes duts a terme a la Vegueria Penedès.

Amb l’ajuda i l’assessorament de la Fundació Pere Tarrés, s’ha fet l’avaluació final dels projectes seguint uns criteris i requisits establerts a les bases, com per exemple la seva viabilitat tècnica, la capacitat de treballar en xarxa, la viabilitat econòmica i la difusió. En el seu conjunt, la convocatòria tenia una dotació econòmica de 200.000 euros, doblant l’import de la primera edició.

Com en la primera edició, aquesta línia de suport es reparteix en projectes que es desenvolupen en les quatre comarques de la Vegueria Penedès. L’assignació dels projectes guanyadors es va prendre en la sessió del Patronat de la Fundació Pinnae del dijous 25 de juliol de 2019 que, actuant com a Jurat, va atorgar els ajuts sol·licitats als projectes de les entitats següents:

EL TURO – SALUT MENTAL. ASSOCIACIO DE FAMILIARS I AMICS amb el projecte “Joves Actius” l’objectiu del qual és generar oportunitats de lleure i espais de socialització per a joves amb problemes de salut mental. Àmbit d’actuació a  l’Alt Penedès.

NOU SET EMPRESA D’INSERCIO, SCCL amb el projecte “Roba Amiga, l’outlet de les segones oportunitats” per ajudar a trobar feina en el sector del comerç (i sostenir‐la) a persones en greu situació d’exclusió laboral ja sigui per raons de malaltia mental, discapacitat i especialment per situació de multi‐problemàtica social. Es desenvoluparà a Alt Penedès i Garraf.

ASSOCIACIO LLAMBRUSCA – ALZHEIMER PENEDES i el seu “Programa ACTIVA’T per a persones amb la malaltia d’Alzheimer i els seus familiars cuidadors”. El projecte preveu dur a terme tallers d’estimulació cognitiva, emocional i funcional (a persones afectades i cuidadores), suport psicològic individual, activitats esporàdiques com les sortides fora del centre. El projecte es desenvoluparà a l’Espai Llambrusca de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).

AECC – CATALUNYA CONTRA EL CANCER que ha presentat el projecte “Suport psicològic al malalt oncològic de la comarca del Garraf i Alt Penedès” amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars facilitant la resolució de problemes i  l’afrontament de situacions difícils derivades de la malaltia oncològica i/o el seu tractament. Les activitats es desenvoluparan a l’Alt Penedès i Garraf.

FUNDACIO AMICS DE LA GENT GRAN amb un projecte de “Treball en xarxa amb les persones grans” per tal de fomentar el voluntariat social com a eina de transformació social en la lluita contra la solitud no volguda i l’exclusió social de les persones grans. L’acció es desenvoluparà a la comarca Garraf i Baix Penedès.

GEPEC-EdC. GRUP D’ESTUDI I PROTECCIO DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOLOGISTES DE CATALUNYA amb el projecte “Cases d’Algú” en col·laboració amb Centre Ocupacional Ventallat de la Fundació Santa Teresa del Vendrell i al Centre Ocupacional de la Masia de La Sínia de Calafell per tal de millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional a través d’activitats de conservació del medi natural. A nivell territorial les activitats es desenvoluparan al Baix Penedès.

ACTUA SCCL amb el projecte “Servei d’Acompanyament Terapèutic i SocioEducatiu a les Famílies de Vilafranca i Comarca de l’Alt Penedès” que vol oferir un acompanyament a les famílies en situació de vulnerabilitat i risc per atendre dificultats en l’exercici de la criança dels fills i filles. El projecte es desenvoluparà a diversos espais de l’Alt Penedès i comptarà amb la col·laboració tècnica de la cooperativa EDUVIC.

AFAMMG – ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS I AFECTATS PER MALATIA MENTAL DEL GARRAF que desenvoluparà el projecte “Suport i Entorn” amb l’objectiu de oferir ajut a les persones amb problemes de salut mental en l’entorn més proper i facilitar el seu desenvolupament com a persona. A nivell territorial es desenvoluparà les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf.

CREU ROJA amb el projecte “Apropa’t” que té per objectiu donar el suport i la informació “in situ” dels recursos existents que té la xarxa territorial a persones majors de 65 anys que es troben en zones disperses geogràficament. El projecte preveu adaptar una unitat mòbil d’intervenció que es desplaçarà per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.

FUNDACIO PRIVADA SANT ANTONI ABAT desenvolupant el projecte “EnMulFi ‐ Entorns Multisensorials i Fibromiàlgia” amb l’objectiu de millorar la qualitat de persones afectades per fibromiàlgia i del seu entorn immediat i crear un nou camp de treball i d’intervenció de cara a aquesta població. El projecte es durà a terme a l’Hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i a la Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital d’Igualada (Anoia).

Subscriu-te a la nostra Newsletter

Per rebre al teu correu les últimes notícies, anuncis i ofertes exclusives del món de la discapacitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Objectiu: la defensa dels nostres drets

La Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) té l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta (ADHMT) que reivindica...

Les necessitats de l’alumnat amb sordesa, agreujades encara més per culpa de la pandèmia

Segons la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS), prop de 2.000 alumnes catalans, amb...

La nova temporada del programa Apropa Cultura estarà dedicada al col·lectiu de la salut mental

La temporada 2020-2021 del programa Apropa Cultura arrenca enguany amb la campanya “Lliures d’estigma”, dedicada per segon...

Les persones amb discapacitat intel·lectual han d’esperar fins a 10 anys per accedir a una plaça residencial

Actualment, i segons dades de la Generalitat, més de 3.250 persones amb discapacitat a Catalunya resten a...

NO ET PERDIS...

La Taula del Tercer Sector demana un pla de xoc pel coronavirus que asseguri l’atenció de les persones més vulnerables

Davant l’avenç del coronavirus, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, ha reclamat al Govern un...

Les mesures de prevenció pel coronavirus obliguen a ajornar la fira ‘Sí i Millor’ d’ocupació de persones amb discapacitat

La fira ‘Sí i Millor, di_capacitat i Talent’ que s’havia de celebrar demà i dijous a Barcelona...

Campanya de DINCAT per reivindicar la igualtat de drets entre homes i dones i acabar amb la discriminació de gènere

En motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, DINCAT ha impulsat la campanya #8mTOTESlesdones...

Els 300 milions de persones afectades per Malalties Rares celebren el seu dia reclamant una millor atenció

Com no podia ser d’una altra forma, el Dia de les Malalties Rares se celebra enguany el...

La demanda de població dependent a Catalunya supera de llarg les previsions en els darrers dos anys

D’ençà de l’entrada en vigor de la Llei de l’Autonomia Personal i l’Atenció a la dependència (LAPAD),...