28.3 C
Barcelona
Dilluns, 13 juliol, 2020

La Fundació Pinnae impulsa 10 projectes socials de la Vegueria Penedès amb 200.000 euros

Recomanats

Oberta la convocatòria d’ajudes de suport a persones amb discapacitat (PUA) 2020

Des del passat 11 de juliol està oberta la convocatòria per a...

Les persones amb discapacitat que ho tinguin contraindicat no estan obligades a dur mascareta

A partir d’avui és obligatori a tot Catalunya l’ús de la mascareta...

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...
fundació-pinnae-projectes-socials-vegueria-penedes

La Fundació Pinnae ha fet públic els 10 projectes guanyadors de la II Convocatòria Impuls Social pel Territori. Els projectes els van poder presentar totes aquelles entitats que treballen amb l’objectiu d’ajudar a les persones i col·lectius més vulnerables i que es desenvolupen dins les comarques de la vegueria del Penedès (Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf).

Des de la Fundació Pinnae s’ha valorat molt positivament la resposta d’aquesta segona convocatòria de les entitats socials del territori, ja que s’ha recollit a un total de 37 projectes duts a terme a la Vegueria Penedès.

Amb l’ajuda i l’assessorament de la Fundació Pere Tarrés, s’ha fet l’avaluació final dels projectes seguint uns criteris i requisits establerts a les bases, com per exemple la seva viabilitat tècnica, la capacitat de treballar en xarxa, la viabilitat econòmica i la difusió. En el seu conjunt, la convocatòria tenia una dotació econòmica de 200.000 euros, doblant l’import de la primera edició.

Com en la primera edició, aquesta línia de suport es reparteix en projectes que es desenvolupen en les quatre comarques de la Vegueria Penedès. L’assignació dels projectes guanyadors es va prendre en la sessió del Patronat de la Fundació Pinnae del dijous 25 de juliol de 2019 que, actuant com a Jurat, va atorgar els ajuts sol·licitats als projectes de les entitats següents:

EL TURO – SALUT MENTAL. ASSOCIACIO DE FAMILIARS I AMICS amb el projecte “Joves Actius” l’objectiu del qual és generar oportunitats de lleure i espais de socialització per a joves amb problemes de salut mental. Àmbit d’actuació a  l’Alt Penedès.

NOU SET EMPRESA D’INSERCIO, SCCL amb el projecte “Roba Amiga, l’outlet de les segones oportunitats” per ajudar a trobar feina en el sector del comerç (i sostenir‐la) a persones en greu situació d’exclusió laboral ja sigui per raons de malaltia mental, discapacitat i especialment per situació de multi‐problemàtica social. Es desenvoluparà a Alt Penedès i Garraf.

ASSOCIACIO LLAMBRUSCA – ALZHEIMER PENEDES i el seu “Programa ACTIVA’T per a persones amb la malaltia d’Alzheimer i els seus familiars cuidadors”. El projecte preveu dur a terme tallers d’estimulació cognitiva, emocional i funcional (a persones afectades i cuidadores), suport psicològic individual, activitats esporàdiques com les sortides fora del centre. El projecte es desenvoluparà a l’Espai Llambrusca de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).

AECC – CATALUNYA CONTRA EL CANCER que ha presentat el projecte “Suport psicològic al malalt oncològic de la comarca del Garraf i Alt Penedès” amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars facilitant la resolució de problemes i  l’afrontament de situacions difícils derivades de la malaltia oncològica i/o el seu tractament. Les activitats es desenvoluparan a l’Alt Penedès i Garraf.

FUNDACIO AMICS DE LA GENT GRAN amb un projecte de “Treball en xarxa amb les persones grans” per tal de fomentar el voluntariat social com a eina de transformació social en la lluita contra la solitud no volguda i l’exclusió social de les persones grans. L’acció es desenvoluparà a la comarca Garraf i Baix Penedès.

GEPEC-EdC. GRUP D’ESTUDI I PROTECCIO DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOLOGISTES DE CATALUNYA amb el projecte “Cases d’Algú” en col·laboració amb Centre Ocupacional Ventallat de la Fundació Santa Teresa del Vendrell i al Centre Ocupacional de la Masia de La Sínia de Calafell per tal de millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional a través d’activitats de conservació del medi natural. A nivell territorial les activitats es desenvoluparan al Baix Penedès.

ACTUA SCCL amb el projecte “Servei d’Acompanyament Terapèutic i SocioEducatiu a les Famílies de Vilafranca i Comarca de l’Alt Penedès” que vol oferir un acompanyament a les famílies en situació de vulnerabilitat i risc per atendre dificultats en l’exercici de la criança dels fills i filles. El projecte es desenvoluparà a diversos espais de l’Alt Penedès i comptarà amb la col·laboració tècnica de la cooperativa EDUVIC.

AFAMMG – ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS I AFECTATS PER MALATIA MENTAL DEL GARRAF que desenvoluparà el projecte “Suport i Entorn” amb l’objectiu de oferir ajut a les persones amb problemes de salut mental en l’entorn més proper i facilitar el seu desenvolupament com a persona. A nivell territorial es desenvoluparà les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf.

CREU ROJA amb el projecte “Apropa’t” que té per objectiu donar el suport i la informació “in situ” dels recursos existents que té la xarxa territorial a persones majors de 65 anys que es troben en zones disperses geogràficament. El projecte preveu adaptar una unitat mòbil d’intervenció que es desplaçarà per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.

FUNDACIO PRIVADA SANT ANTONI ABAT desenvolupant el projecte “EnMulFi ‐ Entorns Multisensorials i Fibromiàlgia” amb l’objectiu de millorar la qualitat de persones afectades per fibromiàlgia i del seu entorn immediat i crear un nou camp de treball i d’intervenció de cara a aquesta població. El projecte es durà a terme a l’Hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i a la Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital d’Igualada (Anoia).

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -
- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

Oberta la convocatòria d’ajudes de suport a persones amb discapacitat (PUA) 2020

Des del passat 11 de juliol està oberta la convocatòria per a...

SIFU, primera empresa Facility Services a Europa amb la Certificació de Protocol Segur Covid-19

El Grupo SIFU ha rebut de l’empresa TÜV Rheinland la Certificació de Protocol Segur Covid-19, de manera...

TASF obre la convocatòria de subvencions a entitats amb càrrec al 0,7% de l’IRPF

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert la convocatòria 2020 per a subvencions a...

El programa ‘Activa’t a casa’ per a persones amb malalties musculars fa una pausa durant l’estiu

https://www.youtube.com/watch?v=eOnvXL8hakI El projecte "Activa't a casa" una iniciativa de Asenecan (Associació de Malalties Neuromusculars de Canàries) i...

NeuroLleida atén 153 pacients durant el 2019, amb un total de 1.912 sessions

NeuroLleida, el Servei de Rehabilitació Funcional d’ASPID, va atendre durant l’any 2019 un total de 153 pacients,...

també pot interessar-te

- Advertisement -