Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDEPENDÈNCIALa Fundació Pasqual Maragall crea una guia de suport per a persones...

La Fundació Pasqual Maragall crea una guia de suport per a persones que cuiden d’un familiar amb Alzheimer

Un 80% dels casos de cura són assumits per la família

guia de suport per a cuidadors de persones amb alzheimer
Portada de la guia per a persones que cuiden d’un familiar amb Alzheimer // Foto: Diputació de Barcelona

El diagnòstic de la malaltia d’Alzheimer transcendeix la persona afectada, envoltant tot l’entorn familiar en un viatge carregat d’incerteses i temors. Amb un 80% dels casos de cura assumits per la família, és vital proporcionar suport i orientació a aquells que es troben en aquesta situació. Amb aquest objectiu en ment, la Fundació Pasqual Maragall, amb el recolzament de la Diputació de Barcelona, ha creat una guia destinada a les persones que cuiden familiars amb Alzheimer.

Aquesta guia no només aborda els símptomes i el procés de dol associat a la malaltia, sinó que també ofereix recursos per gestionar els canvis diaris i planificar el futur, incloent-hi qüestions legals per protegir els afectats. A més, posa èmfasi en la importància de l’autocura dels cuidadors, identificant signes de sobrecàrrega i proporcionant estratègies per afrontar-los.

Elena de Andrés, psicòloga i terapeuta de la Fundació Pasqual Maragall, destaca la importància d’aquesta guia com a recurs vital per a les famílies cuidadores. Considera que proporciona tant informació útil com recomanacions per empoderar-los i prendre decisions mentre mantenen el seu benestar. “És crucial que els cuidadors puguin accedir a recursos que millorin la seva qualitat de vida, adaptant-se a aquest procés progressiu de pèrdua”, afirma de Andrés.

La responsabilitat de cuidar una persona amb Alzheimer recau sovint en la família, amb una mitjana de 15 hores diàries dedicades a aquesta tasca. Aquesta càrrega, especialment pesada durant el confinament, implica dubtes, incerteses i temors sobre el futur, així com la constant inseguretat sobre si s’està proporcionant una atenció òptima.

La Fundació Pasqual Maragall, compromesa amb el benestar de les famílies afectades per l’Alzheimer, ofereix estratègies i recomanacions per a proporcionar una atenció de qualitat, amb l’objectiu de alleujar les emocions desencadenades i promoure el benestar tant dels afectats com dels cuidadors.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content