Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciEntitatsLa Fundació MAP, referent en educació sexoafectiva i prevenció de l’abús i...

La Fundació MAP, referent en educació sexoafectiva i prevenció de l’abús i el maltractament a persones amb discapacitat

L’entitat ha finalitzat el projecte estatal ‘Trabajando por el buen trato’ i participa en dos projectes d’investigació de la UdG

protocol abús i maltractament persones amb discapacitat fundació map
Persones de l’entitat llegint el protocol contra l’abús i el maltractament // Foto: Fundació MAP

La Fundació MAP ha finalitzat amb èxit el projecte pilot d’àmbit estatal Trabajando por el buen trato, una iniciativa per prevenir i actuar davant de situacions de maltractament i abús en centres amb persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

La participació de l’entitat en aquest programa de 2 anys organitzat per Plena Inclusión España en en aliança amb PROTEDIS (Protección de las Personas con Discapacidad), ha suposat canvis en l’organització per incorporar noves metodologies, la formació de persones ateses, professionals i famílies en sexoafectivitat i pautes de detecció i actuació en situacions d’abús; la realització de material com una Guia d’intimitat i un protocol d’abús, assetjament i maltractament adaptat als diferents públics i, finalment, la participació en projectes d’investigació interna i externa.

banner flyer interpersonas

Tota aquesta tasca s’ha canalitzat a través d’un grup de treball intern de l’entitat,coordinat per un responsable en sexoafectivitat i bon tracte. Aquesta especialització ha convertit el MAP en agent formador d’altres organitzacions i de futurs professionals, com el curs que es va fer el maig passat a la Universitat de Vic o les formacions que s’han fet al Consorci Sant Gregori al Gironès o a l’Associació Sant Tomàs, a Osona.

Actualment l’entitat està participant en dos grups d’investigació de la Universitat de Girona: un sobre “Llenguatge i cognició” i l’altre sobre la incidència dels programes d’educació sexual i afectiva en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content