Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciENTITATSLa Fundació L’Esguard organitza dos actes per celebrar els més de 10...

La Fundació L’Esguard organitza dos actes per celebrar els més de 10 anys donant suport a les persones amb discapacitat intel·lectual

El seu àmbit d’actuació està centrat a les comarques d’Osona i del Vallès Oriental, on té un fort arrelament

campanya 25N diba
equip de suport de la fundacio l'esguard
Membres de l’equip de la fundació // Foto: Fundació L’Esguard

La Fundació l’Esguard, amb motiu dels més de 10 anys donant suport a les persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques d’Osona i el Vallès Oriental, ha organitzat dos actes de commemoració que realitzarà durant el present any.

L’acte principal d’aquesta celebració tindrà lloc el proper 2 d’octubre a Calldetenes. Serà una diada on es dinarà i hi haurà música en directe. L’objectiu principal és enfortir vincles entre personal tècnic de L’Esguard i persones ateses a la Fundació. La festa acollirà a 200 persones i comptarà a més a més amb una trentena de persones voluntàries. L’entitat aprofitarà la trobada per presentar en societat el nou projecte de voluntariat que està agafant forma i que pretén oferir una nova mirada del voluntariat.

El segon acte que ha preparat l’entitat tindrà un format de xerrada en una Jornada Formativa oberta a tothom en relació a la tasca que es fa a la Fundació L’Esguard i els serveis que s’ofereixen. En aquesta xerrada també es parlarà del nou paradigma jurídic entorn a les persones amb discapacitat i està adreçada a tota la població o personal tècnic d’altres serveis que vulguin aclarir dubtes sobre els nou procediments.

La importància de la celebració d’aquestes jornades recau en fer difusió de la tasca que té actualment l’entitat davant del canvi, en fer pedagogia i explicar als altres serveis de la comarca d’Osona i el Vallès Oriental així com a familiars i persones ateses. 

Campanya 25N Diputació de Barcelona

L’objectiu també es troba en exposar què suposen els canvis legislatius entorn al nou paradigma jurídic de les persones amb discapacitat garantint la igualtat en drets i quin nou paper hi tenen les entitats que donen suport i acompanyament a les persones.

Més de 10 anys donant suport

La Fundació L’Esguard, va néixer l’any 2009, per atendre a persones de la comarca d’Osona i el Vallès Oriental amb discapacitat intel·lectual que tinguessin la capacitat modificada judicialment. Va ser fundada per l’Associació Sant Tomàs PARMO de Vic i la Fundació Viver de Bell-lloc de Cardedeu.

L’any 2017, davant la demanda creixent de les entitats que ofereixen serveis d’atenció diürna i residencial a persones amb problemes de salut mental i gent gran de la comarca d’Osona, es va acordar ampliar el col·lectiu d’atenció i assumir propostes de suport a l’exercici de la capacitat jurídica de tots els col·lectius. Llavors es van unir al Patronat de la Fundació, les entitats més representatives i que atenen més persones amb problemes de salut mental i gent gran de la comarca d’Osona, com la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (Osonament) i la Fundació Assistencial d’Osona (FADO) de la Fundació de la Santa Creu de Vic. A l’any 2020 també es va unir al Patronat de la Fundació Vallès Oriental, entitat de referència a la comarca pel que fa l’assistència de persones amb discapacitat intel·lectual.

Actualment la Fundació L’Esguard atén a 136 persones.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content