Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciENTITATSLa Fundació “la Caixa” obre la convocatòria de Projectes Socials a Catalunya...

La Fundació “la Caixa” obre la convocatòria de Projectes Socials a Catalunya amb un pressupost de 10,5 milions d’euros

Fins al 5 d’octubre, les entitats socials catalanes hi poden presentar els seus projectes i sol·licitar ajuts de fins a 100.000 euros

fundacio la caixa convocatòria projectes socials 2023 catalunya
La convocatòria d’enguany prestarà especial atenció a la vulnerabilitat social // Foto: David Monblan (Fundació “la Caixa”)

La Fundació ”la Caixa” ha obert la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2023, a la qual destinarà 10,5 milions d’euros. Fins al 5 d’octubre, les entitats socials catalanes hi poden presentar els seus projectes i sol·licitar ajuts de fins a 100.000 euros. Aquesta nova convocatòria prestarà una atenció especial a l’augment del nombre de persones en situació de vulnerabilitat i a l’agreujament de les situacions que pateixen, derivat de les crisis econòmica, social, sanitària i energètica dels últims anys.

Les Convocatòries de Projectes Socials de la Fundació ”la Caixa” tenen com a finalitat impulsar iniciatives desenvolupades per entitats socials, en aquest cas a Catalunya, que s’adrecin a persones en situació de vulnerabilitat social i que tinguin com a objectius la inclusió social, la promoció de la igualtat d’oportunitats i la millora de la qualitat de vida.

Set àmbits d’actuació  

Els projectes que es presentin han d’estar emmarcats en algun dels àmbits d’actuació següents, actualitzats en aquesta nova convocatòria: gent gran, persones amb discapacitat o trastorn mental, salut i malaltia, pobresa i inclusió social, inserció sociolaboral, convivència i interculturalitat, i acció social.

Requisits i finançament 

Es poden presentar a la convocatòria les entitats socials sense ànim de lucre i les entitats de l’economia social els estatuts de les quals incloguin explícitament l’interès social o la cohesió social com a objectiu principal. S’hi poden presentar projectes en dues modalitats de sol·licitud: Modalitat 1 (fins a 50.000 euros) i Modalitat 2 (a partir de 50.000 euros i fins a 100.000 euros). La quantitat sol·licitada en les dues modalitats ha d’estar vinculada a l’execució d’un projecte amb una durada de fins a 12 mesos. La resolució de la Convocatòria de Projectes Socials Catalunya 2023 es donarà a conèixer durant el mes de març del 2024.

L’any passat, les Convocatòries de Projectes Socials van invertir 10,6 milions d’euros a Catalunya, repartits en 358 projectes, que van beneficiar prop de 200.000 persones en situació de vulnerabilitat. En el conjunt d’Espanya, entre 1999 i 2022, la convocatòria ha impulsat 20.605 projectes, a través dels quals s’han atès 9 milions de persones, amb un pressupost global de 421 milions d’euros. 

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content