Divendres, 21 juny 2024
IniciRECERCA I TECNOLOGIALa Fundació “la Caixa” finança una investigació sobre educació emocional i discapacitat...

La Fundació “la Caixa” finança una investigació sobre educació emocional i discapacitat de la Universitat de Girona i la Fundació MAP

Formació educació emocional FMAP
Classe de formació sobre educació emocional // Foto: Fundació MAP

El projecte d’investigació Impacte d’un programa d’educació emocional en el benestar de persones amb discapacitat intel·lectual de la Universitat de Girona (UdG) i la Fundació MAP ha rebut el suport de la Convocatòria Connecta de l’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”.

La investigació va començar el passat mes de setembre i s’allargarà durant 24 mesos. Consistirà en la creació d’un material per treballar l’educació emocional amb persones amb discapacitat intel·lectual, que inicialment es repartirà entre cinc organitzacions socials participants a l’estudi. Els professionals de benestar emocional de la Fundació

MAP formaran els professionals de les cinc entitats que impartiran el programa formatiu a les persones ateses i faran el seguiment durant les deu sessions que durarà.

PUBLICITAT

La convocatòria té l’objectiu de recolzar projectes d’investigació sobre el benestar emocional i la salut mental a l’Estat Espanyol realitzats conjuntament entre entitats de l’àmbit de la investigació i del sector social. En aquest projecte, el treball conjunt es farà entre la Fundació MAP i el Grup de Recerca en Llenguatge i Cognició de la UdG.

Per tal de realitzar la investigació, es farà una avaluació prèvia i una de posterior a cada entitat, així com enquestes a les persones participants al programa formatiu. A partir de l’anàlisi de les dades resultants, realitzat des del grup de recerca de la UdG, es redefinirà el material utilitzat amb els ajustaments necessaris. D’aquesta manera, el material definitiu es podrà repartir per totes les organitzacions del tercer sector que treballin amb el col·lectiu. Així mateix, els resultats de la investigació seran difosos en jornades, ponències i congressos i es publicaran en una revista científica d’abast internacional.

Per fer tota aquesta tasca es comptarà amb el suport econòmic de la Fundació ”la Caixa”, que aportarà 35.750 € perquè es puguin desenvolupar el programa formatiu, la investigació i els materials.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content