La Fundació Ilersis distingeix onze joves amb discapacitat convertits en auxiliars de cambrers

A través del programa ‘Restauració a la Llotja’

ilersis formacio persones discapacitat auxiliar cambrers
Els onze joves amb els seus diplomes d’auxiliar de cambrers

El Palau de Congressos La Llotja de Lleida ha acollit aquesta setmana l’acte de lliurament de diplomes corresponents al curs Restauració II, que organitza la Fundació Privada Ilersis en col·laboració amb la Fundación ONCE, i en que s’han distingit onze joves amb discapacitat als quals s’ha convertit en auxiliars de cambrers.

L’acte va ser conduït per Teresa Benet, gerent de la Fundació Ilersis, i va comptar amb la participació d’Antoni Siurana, president de la Fundació Ilersis; Ferran Accensi, vicepresident quart de la Diputació de Lleida; Anna Campos, cinquena tinent d’alcalde de la Paeria; Paco Cerdà, president de La Llotja i regidor de la Paeria; i Marcelino Cid, delegat de la Fundación ONCE a Lleida.

BANER_300X250

Antoni Siurana, al marge de felicitar tots els participants en el programa, va destacar la feina “d’acompanyament i guia de joves amb diferents discapacitats” que es fa a Ilersis, i que té el valor afegit de “proporcionar-los una sortida professional” de cara a una vida que “és un camí d’aprenentatge permanent”, motiu pel qual va animar a tots els presents a seguir formant-se. 

En aquest sentit, Teresa Benet va detallar que en aquest programa hi han participat onze joves que han fet la formació d’auxiliars de cambrers, dels quals deu formen part dels Serveis d’Orientació d’Ilersis (SOI), en un procés que ha durat tres mesos amb “un total de 300 hores, de les quals 180 han estat de formació teòrica i 120 de formació pràctica”, en el que ha estat “un curs d’auxiliar de cambrer degudament reconegut” i en què s’ha fomentat “l’ús de noves tecnologies i l’ús de tècniques que serveixin per suplir mancances i per ser eficaços en el lloc de treball”. Tot plegat en una acció que “ha estat finançada per la Fundación ONCE” dins dels programes de formació que executa aquesta entitat i que ha permès signar convenis amb un grup d’empreses de Lleida” no només per les pràctiques d’aquest curs, sinó pel conjunt d’accions formatives d’Ilersis.

Per la seva part, Ferran Accensi va agrair a Ilersis i ONCE el fet que “els nois i noies tinguin una oportunitat en el món laboral”, així com a les empreses que s’han adherit a la iniciativa, mentre que Marcelino Cid ha posat en valor la solidaritat i la inclusió i ha desitjat que el programa es materialitzi en què els joves participants puguin trobar una feina que “els permeti desenvolupar-se en la vida el millor possible”. 

Finalment, Anna Campos va remarcar que les pràctiques en empreses serveixen per donar visibilitat a aquestes persones que “són molt capaces en molts aspectes”, i Paco Cerdà va expressar el seu convenciment que “el binomi” que formen Ilersis i Fundación ONCE donarà en el futur més fruits que comptaran amb la complicitat de “tots els que som aquí”. En nom dels onze alumnes, van parlar quatre d’ells, que van agrair el suport rebut i la tasca del professorat.

Cal recordar que el projecte ‘Restauració a la Llotja’ que impulsa la Fundació Privada Ilersis va estar en el seu dia reconegut per la Fundación ONCE dins el programa ‘Jo puc. Restauració II’. 

Mitjançant aquest projecte, Ilersis gestiona el Restaurant Davall de La Llotja, on es fa restauració, cafeteria i formació. La iniciativa es va posar en marxa l’any 2018 amb l’objectiu que diferents col·lectius de persones poguessin formar-se i adquirir les competències professionals per poder treballar en establiments de restauració, com ara el d’auxiliar de cambrers.

En conjunt, el projecte ‘Restauració a la Llotja’ de la Fundació Ilersis ha donat una oportunitat laboral a 75 persones amb diferents capacitats i persones amb vulnerabilitat, en una iniciativa que ha rebut diferents guardons, el darrer d’ells el premi Josep Maria Piñol per al Foment d’Ocupació 2019.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*