Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciCulturaLa Fundació Grupo SIFU concedeix 15 beques per estudis de música i...

La Fundació Grupo SIFU concedeix 15 beques per estudis de música i dansa a artistes amb diversitat funcional

Aquesta tarda s’ha celebrat l’acte d’entrega de les Beques Superarte 2022 al CaixaForum de Barcelona

beques superarte musica i dansa discapacitat
Guanyadors de les Beques Superarte 2022 // Foto: Grupo SIFU

La Fundació Grupo SIFU ha concedit les Beques Superarte 2022 per l’impuls d’estudis de música i dansa a artistes i professionals i amateur amb diversitat funcional a quinze artistes -onze músics i quatre ballarins-. 

L’acte d’entrega d’aquestes beques, valorades en 40.000 euros, s’ha celebrat aquesta tarda en CaixaForum, amb l’assistència de tots els artistes seleccionats per Fundació Grupo SIFU, així com dels membres del patronat de l’entitat. El seu president, Cristian Rovira, ha destacat la importància de “fomentar la creativitat artística en un marc d’igualtat d’oportunitats” i “impulsar els estudis de professionalització o especialització dels artistes, independentment de les seves característiques funcionals o possibilitats econòmiques”.

anunci guies d'arrel

Les beques de música, l’aportació econòmica de les quals està dirigida tant a estudis de Grau Superior com a Elemental, s’han concedit als barcelonins Jana Ginesta (oboè, Superior), Rai Jiménez (guitarra, Superior), Enrique Ponce (guitarra, Elemental), María Gordillo (violí, Elemental) i Kelly Arrons (piano, Elemental). Així mateix, el jove català Guillem León ha rebut la beca excel·lència de piano atorgada en col·laboració amb la Fundació Jesús Serra, que destinarà a cursar estudis a la Royal Academy of Music de Londres.

A la categoria musical també s’han concedit beques al jove de Toledo Johann Sebastian Salvatori (cant, Superior); a Mariano Rosique (piano, Superior) i Jesús Javier Martínez (percussió, Elemental), tots dos de Múrcia; a Lucia Sanguino (contrabaix, Elemental), de Mèrida; i a Luis Ángel Huete (cant líric, Elemental), d’Albacete.

En paral·lel, Fundación Grupo SIFU ha concedit quatre beques per a estudis de Grau Elemental a dansa contemporània a Ana Beaumont (Madrid) i María José Moya (Barcelona); en dansa clàssica a Ana Urrejola (Madrid) i en ball esportiu i flamenc a Mireia Jerez (Tarragona).

La cerimònia de lliurament de beques ha comptat, a més, amb diverses actuacions protagonitzades pels nous becats, com la del jove Guillem León, al piano amb el Preludi Op. 23 N 2 de Rachmaninoff, i la de María José Moya, que ha ballat amb la cadira de rodes el Preludi de la 1a suite de Bach, amb el coreògraf Maxime Iannarelli. Així mateix, becats de la Fundació Grup SIFU d’anteriors edicions també han l’escenari per demostrar que el talent no coneix de barreres ni d’etiquetes.

Més enllà de les Beques Superarte, la Fundació Grupo SIFU té un fort compromís amb el desenvolupament artístic de les persones amb diversitat funcional, a través d’iniciatives com la celebració de la Gala més IN, l’esdeveniment d’art inclusiu més important d’Europa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content