Dissabte, 15 març 2025
IniciCULTURALes 'Becas Superarte' donaran un impuls a la formació de 8 artistes...

Les ‘Becas Superarte’ donaran un impuls a la formació de 8 artistes de dansa i música

El barcelonès Èric Díaz, de 13 anys, rep una beca en la categoria de música

becas superarte dansa música
Les beques estan dotades amb 2.000 euros // Foto: Grupo SIFU

El barcelonès Èric Díaz, de només 13 anys, ha estat el becat més jove de la segona edició de les Becas Superarte que atorga la Fundación Grupo SIFU per finançar els estudis de música i dansa de persones amb discapacitat, i que estan dotades amb 2.000 euros cadascuna.

Èric, diagnosticat d’un Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) ha participat en un bon número d’actes, com la GALA+IN de la Fundació Grupo SIFU. 

Va començar a tocar el violoncel quan tenia tres anys amb Eulàlia Subirà, professora que va dipositar la seva confiança en ell i amb la qual ha aconseguit progressar. Éric utilitzarà la beca per continuar amb els seus estudis al Conservatori de música de Vic i al Conservatori de Bellaterra El Musica.

- PUBLICITAT -

També ha aconseguit una Beca Superarte Nicoleta Stefania Paun. Amb una discapacitat motriu, està especialitzada en dansa contemporània. Nascuda a Romania, en l’actualitat viu al poble de Celrà (Girona), on ha passat vuit anys a l’escola municipal de dansa amb la professora Neus Canalies. A causa de la seva discapacitat, Nicoleta ha descobert noves formes per moure i expressar-se a través de la música i de la dansa, i somia amb aprendre pedagogia de la dansa. Ara, als seus 20 anys, aprofitarà aquesta beca per continuar els seus estudis a la Escola Municipal de Dansa de Celrà, en la modalitat de dansa contemporània.

A més de l’Èric Díaz i la Nicoleta Stefania Paun, la resta dels guanyadors de les Becas Superarte són de diferents zones de l’Estat.

Antonio Belmonte ha estat vinculat a la música des que era un nen, ja que la seva família va apostar per la educació musical com a projecte de vida. El d’Albacete, autista i amb una discapacitat de l’67%, ha ofert a seus 19 anys més de 100 concerts benèfics amb el seu grup ‘Alhambra Albacete ‘i amb diverses orquestres. Mestre del contrabaix, ha acabat seus estudis en el Grau Elemental i Professional en Contrabaix al conservatori Tomás de Torrejón i Velasco. A més, Antonio està matriculat en 2n Grau Professional de guitarra i també toca el piano. Gràcies a aquesta beca, podrà continuar amb els seus estudis de guitarra al Conservatori Professional Tomàs de Torrejón i Velasco d’Albacete.

Mònica López gaudeix amb les seves dues disciplines favorites: el cant i la música. amb una discapacitat física del 34%, la intèrpret de Ciutat Real cursa el grau professional de Cant al Conservatori Marcos Redondo de la seva ciutat, on ja està especialitzada en piano. Ha participat com a intèrpret com corda de soprano en un cor participatiu de El Messies de Haendel a The Royal Albert Hall. També va ser seleccionada en un grup de 30 persones a The Royal Academy of Music a Londres. Mònica aprofitarà la beca per a continuar perfeccionant els seus dots de cant al Centre Superior d’Ensenyament Katarina Gurska a Madrid. 

Andrea Zamora, alacantina de 22 anys i amb discapacitat visual, deu el seu relació amb la música a la seva família. Amb quatre anys, els seus pares li van regalar un piano de joguina, mentre seva germana estudiava saxofon. Tres anys després, actuo en directe a Ràdio Clàssica (RNE) en el Dia Europeu de la Música. Va debutar com a concertista de piano als onze anys amb l’Orquestra Simfònica Regió de Múrcia, obtenint en els anys següents diversos premis en concursos nacionals i internacionals. Andrea utilitzarà la beca per estudiar a Conservatori Superior de Música ‘Òscar Esplà’ d’Alacant.

Sara Elizabeth Gómez, sevillana de 25 anys amb una discapacitat visual, viu per i per a la dansa. més enllà de les seves primeres classes de sevillanes, va ser inscrita als nou anys al Conservatori Professional de Dansa de Sevilla Antonio Ruiz Soler. En 2013, després de la seva formació en el Grau Professional de Dansa Espanyola, va començar a treballar com a docent i intèrpret amb la companyia professional Dansa Mobile. Sara, també graduada en fisioteràpia, utilitzarà la beca per a seguir formant-se a Barcelona de la mà de Jordi Cortés.

Pedro Gómez està especialitzat en dansa contemporània, dansa-contact i dansa de improvisació. El madrileny, diagnosticat d’un Retard Mental Moderat d’etiologia no filiada, va començar a acudir a 2012 a les classes de dansa de la Associació Dan Zass al barri de Carabanchel. Ha participat en la representació de l’obra Vestigi i ha rebut formació en teatre amb l’objectiu de millorar les seves tècniques d’expressió corporal. Pedro busca deixar la seva discapacitat a un costat per potenciar així les seves capacitats i utilitzarà la beca superar-te per continuar els seus estudis en l’Associació Dan Zass.

Yolanda Torosio compta amb una fantàstica trajectòria com a ballarina i coreògrafa. la ciudadrealeña, diagnosticada amb un dany cerebral després de patir un ictus, ha participat en musicals com Avui no em puc aixecar o Jesucrist Superstar, en la pel·lícula Parli amb ella de Pedro Almodóvar o en vídeos musicals de David Bisbal o Melendi. A més, actuo en la sèrie Gegants de Movistar + interpretant a Sol. Ha desenvolupat l’activitat Danzen, que busca millorar la flexibilitat, el ritme o la coordinació de persones amb o sense discapacitat. Ara Yolanda, utilitzarà la beca per a formació en dansa clàssica al Conservatori de Música i Dansa de Valdepeñas com a mitjà per a la seva rehabilitació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES