Dimarts, 20 febrer 2024
IniciINCLUSIÓ SOCIALLa Fundació Aspros i la Fundació Verge Blanca s’alien per impulsar el...

La Fundació Aspros i la Fundació Verge Blanca s’alien per impulsar el lleure inclusiu a Lleida

Signen un acord per fomentar la participació en activitats de lleure per part d’infants i adolescents amb discapacitat intel·lectual i problemàtica de salut mental del territori lleidatà

Conveni-Fundacio-Aspros-i-Fundacio-Verge-Blanca-2- lleure inclusiu lleida
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: Fundació Aspros

La Fundació Aspros ha signat un acord de col·laboració per impulsar el lleure inclusiu a Lleida amb la Fundació Verge Blanca, una organització sense ànim de lucre que des de fa cinquanta anys treballa a favor de l’educació en el lleure amb accions de voluntariat i des de l’àmbit professional.

L’objectiu d’aquest conveni és fomentar la inclusió social i la participació en activitats de lleure per part d’infants i adolescents amb discapacitat intel·lectual i problemàtica de salut mental del territori lleidatà.  

A través d’aquesta col·laboració es desenvoluparan propostes lúdiques i d’oci específiques que garanteixin l’accés de totes les persones. També es duran a terme formacions per part de professorat d’Aspros cap als equips dels centres d’esplai del MCECC Lleida, dotant els educadors i educadores amb habilitats i coneixements per oferir activitats de lleure inclusives i adaptades. A més, es promourà la creació de places d’infants i joves amb discapacitat als centres de Fundació Verge Blanca, rebent assessorament i suport per part d’Aspros.

En l’actualitat, la Fundació Aspros compta amb “Som i Serem”, un servei de lleure i voluntariat inclusius amb més de 200 persones participants de totes les edats. 

L’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual i problemàtica de salut mental a activitats lúdiques i d’oci contribueix significativament a la seva inclusió social, ja que aquestes experiències fomenten el desenvolupament d’habilitats socials, emocionals i cognitives, millorant, d’aquesta forma, la seva qualitat de vida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content