Dimarts, 20 febrer 2024
IniciENTITATSEl Club Esportiu Alba celebra 30 anys d’inclusió i esport amb una...

El Club Esportiu Alba celebra 30 anys d’inclusió i esport amb una inspiradora xerrada de l’esportista Àlex Roca

Actualment en té 83 esportistes en actiu, tot i que 120 persones en gaudeixen cada setmana, i compta amb 9 equips de diferents disciplines esportives

el club esportiu alba 30 anys
L’acte va comptar amb la participació de l’esportista Àlex Roca // Foto: Associació Alba

El Club Esportiu Alba, que forma part del Grup Alba ha commemorat els seus 30 anys d’existència, marcant tres dècades de dedicació a l’esport inclusiu. L’acte va servir per reconèixer la trajectòria del club i la seva contribució a la comunitat esportiva, especialment entre les persones amb discapacitat.

El president del club, Toni Domingo, va iniciar l’esdeveniment amb paraules emotives: “Avui celebrem no només 30 anys d’història, sinó 30 anys de superació, d’integració i de passió per l’esport.” Va recordar que des dels inicis de l’Associació Alba l’any 1975, l’esport i l’activitat física van ser-hi sempre presents fins l’any 1994 que es crea oficialment el Club Esportiu Alba per poder participar en competicions oficials. “El Club Esportiu Alba és avui un símbol d’inclusió, amb 85 esportistes que desafien els seus límits cada dia”, va afegir Domingo.

Un dels moments més destacats de l’acte va ser la xerrada d’Àlex Roca, un esportista amb un 70% de discapacitat, conegut pels seus reptes esportius i conferències motivacionals. Roca va compartir: “El límit te’l poses tu. Tot és possible amb esforç i determinació.” Acompanyat de la seva dona amb la qual fa tàndem tant als reptes esportius com professionals, li va fer d’intèrpret amb llengua de signes i va posar veu a les seves paraules, Roca va captivar l’audiència amb el seu missatge de superació i de lluita contra les diferències i les desigualtats.

Durant l’acte, conduit pels dos entrenadors i coordinadors del Club Alba, Anna Balp i Jordi Garriga, van expressar el seu agraïment per totes les persones que al llarg dels anys han fet créixer el club: “Estem orgullosos del que hem aconseguit i emocionats pel que està per venir. Aquest club és una família, i cada esportista, un exemple de valentia i força.”

El club també va aprofitar l’ocasió per anunciar plans futurs, incloent l’expansió de les seccions esportives per a infants que actualment no tenen cabuda en d’altres clubs i la inclusió de noves disciplines com el rugby, un esport que no es practica encara a Tàrrega, amb voluntat de crear un equip inclusiu obert a tota la ciutadania. “El futur del Club Esportiu Alba passa per l’ampliació a nous col.lectius i la inclusió. Volem que tothom, sense excepcions, tingui un lloc en aquest club i que pugui acollir aquelles persones que tenen ganes de fer esport a nivell d’oci, de salut i que no hagi trobat el seu lloc en d’altres clubs de Tàrrega,” va afegir Toni Domingo. 

Finalment va expressar que seguirien treballant perquè el Club Alba obtingui el reconeixement que es mereix a la ciutat de Tàrrega.

Silveri Caro, regidor d’esports de l’Ajuntament de Tàrrega, va agafar aquest missatge per cloure l’acte i va valorar molt positivament la trajectòria del club. Va animar als esportistes i als coordinadors a seguir participant de les activitats que es facin a la comunitat i a fer visibles, encara més, totes les accions del club.

Durant l’acte es va anunciar també que per celebrar aquests 30 anys s’han preparat diferents accions com un campionat territorial de bàsquet i de ciclisme, i pel dia 6 d’abril, Dia Mundial de l’Esport, una Cursa Infantil Adaptada al centre de Tàrrega.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content