La flama dels Jocs Special Olympics s’apaga deixant una gran petjada entre els esportistes

Ahir es va fer l’acte de cloenda al camp municipal de La Seu d’Urgell

flama jocs special olympics 2018 petjada esportistes
La flama olímpica dels Jocs Special Olympics 2018 es va apagar ahir // Foto: Special Olympics Catalunya

Davant d’un camp municipal de futbol de La Seu d’Urgell ple de gom a gom, la flama olímpica dels Jocs Special 2018 es va apagar ahir al migdia després de quatre dies d’intensa competició en la que han participat 1.500 esportistes amb discapacitat intel·lectual de 15 països en 14 disciplines esportives diferents.

La flama no es tornarà a encendre fins d’aquí a quatre anys, però com es va recordar ahir en l’acte de cloenda “la flama continuarà cremant dins de cada persona que hagi viscut els Jocs”.

Tant la presidenta de la Federació Acell, Marina Gómez i els presidents d’Special Olympics Catalunya i Andorra, Sergi Grimau i Àlex Terés van posar el focus en les petites històries que cadascú ha viscut durant aquests jocs i van animar tothom a explicar i difondre l’experiència i la petjada dels Special Olympics 2018.

L’acte de cloenda va comptar també amb la presència del Secretari d’Estat d’Esport del Govern d’Andorra, Jordi Beal, i la Delegada del govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, que van contemplar com els Jocs van acabar amb una gran abraçada col·lectiva mentre es plegava la bandera i s’apagava el foc. “Ara toca descansar, però a partir de demà ja començarem a treballar en els pròxims Jocs”.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

L’onzena edició dels Jocs Special Olympics que han tingut lloc a La Seu d’Urgell i Andorra, seran recordats per ser els primers en el que tots els esportistes s’han endut a casa, com a mínim, una medalla.

Però també per complir amb escreix amb els objectius de sensibilització de la societat, l’acceptació de les diferències i la naturalització de la discapacitat intel·lectual, encara que als organitzadors no és agrada la paraula “normalitzar”. Com va dir el president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau: “Què és ser normal? La normalitat és relativa. La normalitat que a mi m’ha ensenyat Special Olympics és no tenir prejudicis per aquells que no són com jo, és celebrar fins i tot les derrotes, és respectar les normes i trencar-les quan cal, normal és ser feliç amb el que ens ha donat la vida”.

D’altra banda els Jocs Special Olympics han mostrat la gran transversalitat de l’esdeveniment. Els Jocs han aconseguit unir entitats, clubs, empreses, administracions i voluntaris sota un mateix objectiu: la inclusió social.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*