Dissabte, 23 setembre 2023
IniciINCLUSIÓ LABORALLa fira ‘Sí, i millor’ torna els dies 4 i 5 d’octubre...

La fira ‘Sí, i millor’ torna els dies 4 i 5 d’octubre per facilitar l’ocupació de les persones amb discapacitat

El certament organitza entrevistes entre candidats i empreses que ofereixen feina al col·lectiu · Al recinte firal de Montjuïc dins el Saló de l’Ocupació

Fira simillor 2022 saló ocupació
L’edició de l’any passat va tenir molta afluència de públic // Foto: FECETC

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), amb la secretaria de la fundació CIES, han organitzat un any més la fira ‘Sí, i millor, Di-Capacitat i Talent’ que posa en contacte persones amb discapacitat que busquen feina amb empreses amb vacants per al col·lectiu i, d’aquesta manera, facilitar la seva inclusió laboral, ja que té més dificultats que la resta a trobar un lloc de treball.

ICF23_Baner Financament-300x600

Una dada: la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat era l’any 2021 del 26,9 per cent, quan en la població sense discapacitat la taxa s’enfila fins el 66,3 per cent, segons el darrer estudi de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) sobre l’ocupació del col·lectiu. Aquesta baixa ocupació fa molt necessàries fires com la ‘Sí, i millor’, amb la qual també es volen posar en valor tots els avantatges, per a les empreses, d’incloure i normalitzar la contractació de persones amb discapacitat a les seves organitzacions. 

La fira, que té el suport de l’ajuntament de Barcelona per mitjà de Barcelona Activa, se celebra dins el Saló de l’Ocupació els dies 4 i 5 d’octubre al recinte firal de Montjuïc.  Ocuparà uns 200 metres quadrats i s’ubicarà en un nou espai, el 5, ‘Oportunitats Professionals’.

A més d’impulsar l’ocupació de les persones amb discapacitat, amb la fira s’ajuda les empreses a complir amb la Ley General de la Discapacidad RDL 1/2013 i amb la Ley 15/2022, integral per la igualtat de tracte i la no discriminació, que obliga les societats de més de 50 treballadors a comptar als seus equips amb un 2 per cent de treballadors amb discapacitat. Si no ho fan, de manera excepcional poden complir la llei per mitjà de mesures alternatives, com ara comprar productes o contractar serveis de Centres Especials de Treball (CET).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Enguany, la fira comptarà, entre altres empreses participants, amb NTT-Data, Carrefour, Dow Jones, Armonia, Diswork-Grup IMAN, IntegraMGSI, Ilunion, Can Cet, Cares i GoodJob.

Algunes d’elles ja han pres part en edicions anteriors del certamen, cosa que evidencia que van fer un balanç més que satisfactori de la seva participació. En la darrera edició d’aquesta trobada, i ja en van cinc, van ser constants les cues davant els espais habilitats per a les empreses i es van superar les xifres de visitants i entrevistats de l’any anterior. A més, es van formalitzar 42 contractes al mateix saló, als quals cal afegir els que es van concretar posteriorment. Edició rere edició, la fira ha anat creixent en nombre d’empreses participants i de candidats que, currículum en mà, han estat entrevistats. Per a molts d’aquests candidats, la fira significa el seu primer contacte real amb el món professional, i en molts casos han preparat anteriorment la visita amb professionals d’entitats de la discapacitat que els acompanyen.  

La fira és, així mateix, una bona manera d’avançar en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per l’ONU, sobretot pel que fa al treball decent, i a complir amb la Llei 11/2018 en matèria d’informació no financera i diversitat. Altres motius per participar és que ajuda a complir amb les clàusules socials previstes a la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic i que enriqueix el capital humà de les empreses.

Com explica el president de FECETC, Josep Maria Solanellas, “moltes empreses han entès que són més competitives si aposten pel talent sense etiquetes, perquè les empreses que millorin la inclusió de les persones amb discapacitat tindran una plantilla més diversa i més possibilitats d’augmentar la productivitat, reduir la rotació de personal i crear una millor imatge de marca”.

Per completar la fira, FECETC ha organitzat, el 18 de setembre a Foment del Treball Nacional, el Fòrum CET “Sí, i Millor!: L’èxit de les Empreses inclusives i com aconseguir-ho”, amb la participació de diverses empreses que explicaran les seves experiències exitoses en aquest camp.

Secció patrocinada per
FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content