Divendres, 22 setembre 2023
IniciDESTACADESLa fira ‘Sí, i millor’ facilitarà el contacte entre empreses i treballadors...

La fira ‘Sí, i millor’ facilitarà el contacte entre empreses i treballadors amb discapacitat que busquen feina

fira si i millor 2021
L’edició de l’any passat va ser un èxit de participació // Foto: FECETC

Recta final dels preparatius per a la fira ‘Sí, i millor’, que organitza la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), amb la secretaria tècnica de la fundació CIES i el suport de l’ajuntament de Barcelona, per captar talent de persones amb discapacitat. Norauto, Carrefour, Groupe Armonia, Can Cet, Diswork-Grupo Iman, EcoVadis, Miton, la Fundació Integralia, Atysa, Sprinter, Acciona, Fundación Cares, Costa Cruceros, Ikea, Dow Jones, NTT Data i Grupo Osga ja han confirmat la seva presència. Són empreses que inclouen titulacions i perfils professionals molt variats, que van de serveis comercials, venedors i reposadors a serveis de neteja i facility services, passant per serveis d’atenció al client, manipulats i mecànica, entre molts altres. I, una edició més, Alsina Formwork serà el patrocinador digital de l’esdeveniment.

ICF23_Baner Financament-300x600

Part de les companyies participants són “repetidores” d’edicions anteriors, la qual cosa avala la utilitat i pertinència de la fira, ja que les persones amb discapacitat registren unes taxes d’atur molt més elevades que la població en general. Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la taxa d’atur per al col·lectiu amb discapacitat era el 2020 del 22,2 per cent, amb un descens d’1,7 punts respecte el 2019. Aquesta taxa era 6,8 punts superior a la de la població sense discapacitat.

Entrevistes

Durant els dos dies de celebració del certamen, els dies 9 i 10 de novembre a l’Espai Talent del Saló de l’Ocupació-BIZ 2022 de Fira de Barcelona, aquestes empreses disposaran d’una zona per fer entrevistes a persones amb discapacitat que busquen feina i trobar els perfils més adequats a les seves vacants o bé per incorporar els currículums a les seves bases de dades per tenir-los presents de cara a futures necessitats. Recordem que en l’edició del 2021 es van fer més de 1.150 entrevistes de feina a uns 420 candidats.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Pel que fa a les persones amb discapacitat que busquen feina, és important que inscriguin prèviament la seva candidatura i pugin el seu currículum a la plataforma electrònica de la fira per tal de facilitar la concertació d’entrevistes amb aquelles empreses on millor encaixi el seu perfil, fer més àgil i eficient la visita i reduir les cues.

Programa d’activitats

D’altra banda, s’ha preparat un programa d’activitats que inclourà conferències, un workshop i espais de contacte i trobades amb empreses compromeses amb la inclusió laboral del col·lectiu.

Com en les edicions anteriors, serà un espai de connexió d’oportunitats professionals i Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya d’entrevistes de feina. Per tot plegat, continua la crida a les persones amb discapacitat que busquen feina i a les empreses que els n’ofereixen perquè es reservin aquestes dates a l’agenda. El programa es pot consultar en aquest enllaç.

A més, i a tall d’inauguració de la fira, Foment del Treball acollirà una jornada, el 7 de novembre, per posar en valor la riquesa de la diversitat a les organitzacions, en la qual coneixerem exemples de diferents empreses per tal de sensibilitzar el nostre teixit empresarial de la importància de comptar amb persones amb discapacitat als seus equips. Es pot consultar tota la informació d’aquesta jornada i formalitzar les inscripcions a través d’aquest enllaç.

Accessibilitat

Per facilitar la participació de les persones amb discapacitat que busquen feina, la fundació CIES ha signat un acord de col·laboració amb el programa Inserlab de la Universitat Rovira i Virgili per desenvolupar l’accessibilitat física i cognitiva de la fira i, així, ajudar els visitants i atendre les seves necessitats durant la visita i gestions amb les empreses. Unes mesures que se sumen a les preses pel conjunt del Saló de l’Ocupació i que podeu consultar clicant en aquest enllaç.

FECETC, federació creada el 1992, és la patronal que agrupa 83 centres especials de treball (CET), que donen feina a més de 6.800 treballadors, dels quals un 80 per cent té alguna discapacitat. Els CET són aquelles empreses en les quals almenys un 70 per cent de la plantilla està integrada per persones amb alguna discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content