Dijous, 13 juny 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALLa Federació Espanyola de Municipis i Províncies inclou Terrassa en la seva...

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies inclou Terrassa en la seva guia de bones pràctiques en matèria d’accessibilitat

En un reconeixement a la tasca exemplar que s'ha dut a terme en els darrers anys en matèria d'accessibilitat cognitiva

Terrassa guia de bones pràctiques accessibilitat federació espanyola de municipis i províncies
Acte de reconeixment de la FEMP a la ciutat de Terrassa // Foto: Ajuntament de Terrassa // Foto: Ajuntament de Terrassa

La ciutat de Terrassa ha estat inclosa en la nova guia de bones pràctiques d’accessibilitat universal en els ens locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), un reconeixement a la tasca exemplar que s’ha dut a terme en els darrers anys en matèria d’accessibilitat cognitiva.

La guia, elaborada en col·laboració amb la Fundació ACS i la Fundació ONCE, destaca diversos projectes pioners impulsats per l’Ajuntament de Terrassa, enfocats a trencar barreres i garantir la plena inclusió de les persones amb dificultats cognitives. Entre ells, trobem:

  • Promoció de la lectura fàcil: S’ha creat un projecte per adaptar notícies, comunicats oficials, plens municipals i altra informació d’interès públic a un format de lectura fàcil, utilitzant un llenguatge senzill i acompanyat de pictogrames. A més, s’ofereixen formacions gratuïtes per a entitats i professionals que vulguin aprendre a redactar textos en aquest format.
  • Pictogrames als autobusos urbans: S’han instal·lat seqüències de pictogrames d’ARASAAC a l’interior dels autobusos i a les parades, acompanyades de guies descarregables en línia. Aquestes guies faciliten la planificació del viatge, l’adquisició de bitllets i la comprensió de les normes de comportament dins del vehicle.
  • Equip d’avaluació de l’accessibilitat cognitiva: L’any 2020 es va crear un grup format per persones amb dificultats de comprensió i tècnics especialitzats, que s’encarrega d’avaluar l’accessibilitat cognitiva de diversos espais i activitats de la ciutat, com ara equipaments municipals, rutes turístiques o tràmits administratius.
  • Guia de recursos en lectura fàcil per a persones amb discapacitat: S’ha elaborat una guia en format fàcil d’entendre, amb imatges, pictogrames i codis QR, que recull informació sobre els recursos i serveis disponibles per a persones adultes que han adquirit una discapacitat recentment.
  • Cinema inclusiu “L’Hora Blava”: El Cinema Catalunya ofereix projeccions amb adaptacions específiques per a persones amb diversitat funcional i/o autisme, com ara llum ambiental tènue, volum de la pel·lícula baix, tolerància amb el soroll, espai d’activitats tranquil·les fora de la sala, guies d’anticipació amb pictogrames i entrades a preu reduït.

Aquestes són només algunes de les moltes iniciatives que s’han dut a terme a Terrassa en els darrers anys per tal de convertir-la en una ciutat més accessible i inclusiva per a tothom. La inclusió en la guia de bones pràctiques de la FEMP és un reconeixement a l’excel·lent treball realitzat i un estímul per continuar avançant en aquesta direcció.

PUBLICITAT

Meritxell Lluís, tinenta d’alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans i regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, ha afirmat que “aquest reconeixement ens anima a seguir treballant per fer de Terrassa una ciutat on tothom pugui viure i participar plenament, sense barreres ni discriminació”. I ha afegit que “l’accessibilitat universal no és només una qüestió de justícia social, sinó també un factor clau per al progrés i el benestar de la nostra ciutat”.

Cal destacar que Terrassa ja ha estat guardonada anteriorment per diversos projectes en matèria d’inclusió i accessibilitat, com ara el premi Cermi.es 2023 en la categoria de Millor Acció Autonòmica i/o Local, el guardó d’or als Premis Capitals Europees de la Inclusió i la Diversitat 2023 i el premi Reina Letizia 2016 d’accessibilitat universal de municipis.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content