
La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya va iniciar l’any passat una línia estratègica de col·laboració amb el Departament d’Educació i Formació Professional per impulsar una xarxa de treball que faciliti la inclusió laboral de persones amb discapacitat.
Aquesta estratègia busca oferir respostes coordinades i efectives per a la inserció laboral, permetent la creació d’una borsa de treballadors per als Centres Especials de Treball. A més, connecta aquests professionals amb els centres de formació i els diferents programes d’inserció laboral, facilitant el seguiment individual i la millora de la seva ocupabilitat.
En el marc d’aquesta estratègia, el Servei d’Inclusió Laboral de la Federació va visitar el 6 de febrer l’Institut Provençana de l’Hospitalet de Llobregat, on es formen alumnes amb necessitats educatives especials. Durant la trobada amb les responsables del centre, es va exposar la tasca de suport i orientació que la Federació ofereix als joves quan finalitzen els seus estudis i s’enfronten a les dificultats d’accedir al mercat laboral.
La Federació esdevé, d’aquesta manera, un punt de referència per als alumnes amb certificat de discapacitat, proporcionant-los orientació i assessorament per accedir a l’àmbit laboral. A la reunió també es va destacar la importància de tramitar el certificat de discapacitat, un requisit essencial per poder optar als programes de l’entitat.
Seguint amb aquest compromís, el 20 de març l’equip del Servei d’Inclusió Laboral va visitar l’Institut d’Indústria Sostenible de Barcelona, on va presentar el programa SIOAS (Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la Inserció de persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental) a vuit estudiants de l’Itinerari Formatiu Específic (IFE) d’Auxiliar de Vendes i Atenció al Públic.
Durant la sessió, es va explicar als alumnes en què consisteix el programa i les oportunitats que ofereix per millorar la seva inclusió laboral. Es van destacar els beneficis d’aquesta iniciativa per al seu desenvolupament professional.
A més, es va realitzar una dinàmica de grup en què els participants van practicar un exemple d’entrevista de treball, vivenciant la metodologia aplicada per la Federació en els seus programes d’inserció.
La visita va ser molt ben valorada pels alumnes i el personal docent de l’institut, que van ressaltar la importància d’aquest tipus d’iniciatives per proporcionar eines i oportunitats als joves amb discapacitat.
Amb aquestes visites i altres accions programades per a les properes setmanes, la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya reafirma el seu compromís per la inclusió laboral d’un col·lectiu que enfronta obstacles afegits en l’accés al mercat de treball i necessita un acompanyament especialitzat.
Secció patrocinada per
