
El Port de Barcelona ha acollit aquest dijous la jornada “Com incorporar personal amb discapacitat i/o en risc d’exclusió a l’empresa: casos pràctics”, una iniciativa del Grup de Treball de Formació i Ocupació del Consell Rector de la Comunitat Portuària, en col·laboració amb la Fundació CARES. L’esdeveniment ha reunit representants del món empresarial, de l’administració i del tercer sector per reflexionar sobre l’ocupació inclusiva i compartir experiències d’èxit.
L’acte s’ha inaugurat amb la intervenció d’Eduard Rodés, president del Grup de Treball de Formació i Ocupació, i ha comptat amb la participació de Paco Ramos, secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya.
Durant la jornada s’han celebrat dues taules rodones. La primera ha abordat la contractació directa i les mesures alternatives, amb la participació de Maria Àngels Cuadrada, subdirectora de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, i dels tècnics Daniel Mayor i Adelaida Girón, de la Fundació CARES. Tots tres han exposat els recursos i eines disponibles per facilitar la inclusió de persones amb discapacitat o risc d’exclusió dins les empreses.
La segona taula ha presentat experiències pràctiques de col·laboració entre empresa i entitat social, de la mà dels directors generals d’Alfil Logistics, Antoni Martínez Gomila, i de la Fundació CARES, Helena Borbón. Ambdues intervencions han posat en valor la generació d’oportunitats laborals reals i sostenibles mitjançant aliances estratègiques entre sectors.
La jornada ha estat moderada per Francesc Bonada, cap de Sostenibilitat i Organització del Port de Barcelona, que ha destacat que “la inclusió laboral és possible i beneficiosa per a tothom quan es basa en la col·laboració, la voluntat i el compromís”.
La cloenda ha anat a càrrec d’Ana Bernabeu, directora de Persones del Port de Barcelona, qui ha remarcat “el compromís de la institució amb la responsabilitat social i la promoció d’un entorn de treball més inclusiu”.
Secció patrocinada per
