Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDISCAPACITATLa FCSD crea ‘Inclusivadora’, un espai d’emprenedoria i coworking inclusiu per a...

La FCSD crea ‘Inclusivadora’, un espai d’emprenedoria i coworking inclusiu per a persones amb discapacitat intel·lectual

L’entitat organitza una jornada de portes obertes per donar a conèixer les instal·lacions

inclusivadora es un espai d'emprenedoria de fcsd
El coworkint disposa de ‘flalab’ amb tecnologia d’última generació // Foto: FCSD

La Fundació Catalana de Síndrome de Down (FCSD) ha posat en marxa ‘Inclusivadora’, un espai de treball i formació per fomentar l’autoocupació de les persones amb la síndrome de Down o altres situacions de discapacitat intel·lectual que vulguin tirar endavant projectes d’emprenedoria o talents personals. També està obert a totes aquelles persones que vulguin desenvolupar projectes d’emprenedoria que comparteixin els valors de la FCSD.

Aquest suport a l’emprenedoria es realitza mitjançant un pla de treball personalitzat, trobades de seguiment i mentoria i assistència cognitiva per part de la FCSD. A més, s’organitzen activitats formatives en matèria d’emprenedoria i xerrades socials.

Coworking i ‘fablab

La ‘Inclusivadora’ també compta amb un coworking, un espai de treball comú tant per a les persones usuàries de la FCSD com per a qualsevol persona externa. El coworking disposa d’un fablab (acrònim de l’anglès fabrication laboratory) amb tecnologia d’última generació (impressora 3D, plotter de tall i screen touch) que permet la creació de prototips i altres productes.

En aquest espai també s’ofereix una oferta formativa destinada a aprendre els coneixements bàsics sobre l’ús de la tecnologia i xerrades socials obertes a l’entorn. A més, es programen sessions d’experiències de creació de productes tecnològics.

Per donar a conèixer aquesta iniciativa, la FCSD ha organitzat pel proper 3 de desembre, Dia de les Persones amb Discapacitat, una jornada de portes obertes per poder visitar les instal·lacions, conèixer el producte de primera mà i participar en tallers de fabricació digital, entre d’altres.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content