Dimarts, 7 febrer 2023
Dimarts, 7 febrer 2023
IniciRecerca i TecnologiaLa CRIDA Repte CIMTI 2021 buscarà el desenvolupament de tecnologies innovadores en...

La CRIDA Repte CIMTI 2021 buscarà el desenvolupament de tecnologies innovadores en l’àmbit de la salut mental

El Departament de Salut i el CIMTI han donat a conèixer avui aquesta convocatòria de caràcter anual

crida repte cimti 2021 salut mental
La convocatòria s’ha presentat aquest matí // Foto: gencat

El Departament de Salut i el Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI) han presentat aquest matí la CRIDA Repte CIMTI 2021 en Salut Mental: Desenvolupament de tecnologies innovadores en l’àmbit de la Salut Mental. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i el director del CIMTI, Manel Balcells, han donat a conèixer aquesta convocatòria que ambdues institucions realitzen cada any per impulsar projectes innovadors que donin resposta a necessitats sorgides dins el sistema català de salut i social.

Enguany i després de l’impacte que ha tingut la pandèmia causada per la COVID-19 en la població, aquest repte vol reforçar la salut mental, que cal abordar amb eines innovadores que permetin millorar els protocols existents amb solucions, entre d’altres, transversals i preventives.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La creixent demanda i l’augment de l’atenció no presencial fa necessari millorar l’obtenció i anàlisi de dades, així com la monitorització a distància, complementària i de diagnòstic ràpid i eficient. Per això, el CIMTI cerca projectes que innovin tecnològicament en la promoció, prevenció, cribratge, tractament i monitorització de les problemàtiques mentals, des de la infància fins a la gent gran.

Pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la salut mental és una de les prioritats del Departament de Salut, però l’impacte de la pandèmia en la salut mental està reclamant noves iniciatives, algunes ja engegades –com el Pla de prevenció de suïcidis o el programa per a l’abordatge comunitari del benestar emocional- i d’altres de molt properes.

En aquest sentit, Argimon ha esmentat dues noves iniciatives adreçades a la població infantil i juvenil: el desplegament –abans d’acabar l’any- d’una desena d’equips d’atenció al domicili de casos de moltíssima complexitat, i d’una cinquantena més per atendre casos greus relacionats amb depressió, ansietat o trastorns alimentaris, atesos a la llar de forma intensiva (per exemple durant dos tres dies a la setmana, durant aproximadament 3 mesos).

Un màxim de 5 projectes

La CRIDA Repte CIMTI 2021 en Salut Mental triarà un màxim de 5 projectes que impactin en alguna d’aquestes tres àrees:

  • Abordatge de la promoció, prevenció i cribratge de les problemàtiques en salut mental durant la infància i adolescència.
  • Abordatge de la promoció, prevenció i cribratge de les problemàtiques en salut mental en la gent gran.
  • Tractament i monitorització de persones amb problemàtiques de salut mental.

Els projectes seleccionats entraran a formar part d’un dels dos programes de suport del CIMTI i rebran l’assessorament dels seus experts mitjançant una cartera de serveis valorada en 45.000€.

Els projectes que desitgin inscriure’s a la CRIDA Repte CIMTI 2021 en Salut Mental poden fer-ho a partir d’avui i fins el proper 25 de novembre al següent enllaç. Les propostes rebudes seran avaluades per un comitè de persones expertes, que tindran en compte que estiguin dins l’àmbit dels dispositius mèdic-tecnològics, diagnòstics in-vitro, teràpies digitals i salut digital i s’orientin a respondre algun dels punts clau d’aquesta iniciativa:

  • Promoure i prevenir les problemàtiques en salut mental
  • Facilitar el cribratge per poder donar una resposta ràpida
  • Potenciar la recerca per disposar d’indicadors que ajudin a millorar la intervenció, evolució i control del pacient.
  • Apoderar persones afectades.
  • Fomentar el coneixement de les problemàtiques en salut mental per acabar amb l’estigmatització

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content