Diumenge, 5 desembre 2021
IniciArrenca a Barcelona la 9a edició del projecte CASBA de sensibilització i...
Array

Arrenca a Barcelona la 9a edició del projecte CASBA de sensibilització i formació sobre accessibilitat del comerç

Estudiants d’arquitectura i persones amb discapacitat analitzen l’accessibilitat als barris de la ciutat

persones amb discapacitat davant d'un comerç
En el projecte hi participen persones amb i sense discapacitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

Aquest mes d’octubre s’ha posat en marxa la novena edició del Projecte CASBA (Comerç Accessible Sense Barreres), un projecte de sensibilització i formació dels diferents actors al voltant de l’accessibilitat del comerç. 

Uns 35/40 alumnes de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), School of Architecture, acompanyats per persones amb discapacitat de diferents entitats i representants dels districtes de l’Eixample i Nou Barris, surten al carrer amb cadires de rodes i bastons per posar-se a la pell de les persones amb discapacitat.

fiare banca etica crowdfunding

Amb la metodologia Aprenentatge i Servei (APS) es promou la millora de l’accessibilitat dels barris de la ciutat a través de l’estudi de la via pública, els equipaments i comerços de proximitat per part de l’estudiantat d’arquitectura, a més d’afavorir la participació i l’autonomia de les persones amb discapacitat i/o diversitat funcional.

La novena edició del projecte CASBA s’ha iniciat amb dues activitats realitzades pels estudiants de la UIC. La primera ha estat la sessió ‘Entitats a l’aula’, celebrada el passat 13 d’octubre, on persones col·laboradores de les entitats del sector de la discapacitat dels dos districtes van  explicar als alumnes les seves experiències amb l’accessibilitat dins l’assignatura obligatòria Accessibilitat a l’arquitectura,  impartida pel professor Enrique Rovira-Beleta. La segona va tenir lloc un dia després. Els alumnes de la UIC van visitar i analitzar  els eixos comercials dels barri de Roquetes a Nou Barris i de la Dreta de l’Eixample , acompanyats per les associacions de comerciants de Roquetes i Coreixample i entitats de persones amb discapacitat d’ambos districtes.

Un projecte de llarg recorregut

Des del seu naixement l’any 2013, el projecte CASBA ha analitzat l’accessibilitat de 29 eixos comercials dels districtes de la ciutat i 756 comerços amb una participació de més de 600 alumnes de les diferents universitats d’arquitectura.

La novena edició del projecte, s’ha iniciat amb la incorporació d’una nova universitat l’EPSEB (Escola Politècnica Superior d’Edificació de Barcelona) que juntament amb l’ETSAB, Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de BCN, formen part de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Segueixen col.laborant, la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), La Salle-Universitat Ramon Llull (URL).​

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES