La contractació de persones amb discapacitat creix un 5,2% en els tres primers trimestres de l’any

Per sobre de la contractació general, que només puja un 2,9%

contractació persones discapacitat trimestres
Les noves tecnologies afavoreixen la contractació de persones amb discapacitat // Foto: ACAPPS

Entre els mesos de gener i setembre de 2018 se han realitzat un total de 87.073 contractes a persones amb discapacitat a Espanya, segons les darreres dades presentades pel Servicio Público de Empleo Estatal.

Això significa un 5,2% més que en el mateix període que l’any anterior (encara que inferior al creixement registrat entre 2016 i 2017, del 13%). Aquest percentatge és superior a l’increment de la contractació general, que ha crescut només un 2,9% en els tres primers trimestres de l’any, constatant una desacceleració de l’ocupació que es mantindrà fins a finals d’any.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Entre les causes que provoquen aquest creixement de la contractació de persones amb discapacitat, s’aprecia un creixent canvi de mentalitat per part de les empreses, que comencen a apostar per la Diversitat i les polítiques d’inclusió com a element de competitivitat. Tot això unit a factors com el desenvolupament de la tecnologia inclusiva o les adaptacions tecnològiques, possibilitat un major accés de les persones amb discapacitat a llocs de treball als que abans no optaven.

Segons Francisco Mesonero, director general de la Fundación Adecco, “el mercat laboral es comporta de forma positiva en el que respecta a l’ocupació de les persones amb discapacitat, però encara queden grans reptes per endavant. El primer és la major penetració de les persones amb discapacitat en el mercat d’ocupació ordinari, doncs el 71% dels contractes segueixen firmant-se en el mercat protegit. Els Centres Especials de Treball (CET) compleixen una importantíssima funció social, constituent una solució que afavoreix l’ocupació i l’empoderament de les persones amb discapacitat, però moltes vegades s’oblida del caràcter transitori que marca la llei i el fet que l’empresa ordinària representa el màxim exponent d’inclusió sociolaboral. No obstant, encara existeixen obstacles com la sobreprotecció o el desconeixement que condueixen a les persones amb discapacitat a l’ocupació protegida com a única opció”.

BANER_300X250

A més, Mesonero no oblida la importància de seguir donant suport a les persones amb discapacitat en el seu accés al treball: “són encara moltes les que podrien treballar i no ho fan; a més, és crucial garantir que la seva contractació no obeeix exclusivament a la situació del moment, sinó que és extensible i sostenible en qualsevol cicle econòmic”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*