Dimarts, 7 febrer 2023
Dimarts, 7 febrer 2023
IniciDestacadesLa consellera Dolors Bassa prioritza l’atenció a persones amb dependència

La consellera Dolors Bassa prioritza l’atenció a persones amb dependència

Dolors Bassa, Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.
Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. // Foto: Jordi Bedmar

 

La setmana passada la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa va obrir la II edició de l’Observatori de la Cooperació Públicoprivada en l’Atenció a la Dependència, on va assegurar que una de les prioritats del Govern és desplegar el Pla de xoc que inclou 50 milions per a l’atenció de les persones en situació de dependència.

Concretament va dir que el Pla de xoc social “preveu 50 milions d’euros amb els quals volem garantir les prestacions econòmiques i els serveis per a les persones en situació de dependència i privació de recursos econòmics”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Bassa va afirmar que “la col·laboració entre l’àmbit públic i privat és la millor fórmula per garantir la sostenibilitat i fortalesa del sistema català de serveis socials i de la Llei de Promoció de l’Autonomia Personal i Atenció a les persones en situació de Dependència”.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, va aprofitat la trobada per denunciar els reiterats incompliments en el finançament de la dependència per part de l’Estat espanyol. “Fins i tot l’entrada en vigor de l’atenció a les persones amb Grau 1 de dependència tampoc ha comportat un augment del pressupost per part de l’Estat”, va lamentar Bassa.

La consellera va expressar que és conscient de les dificultats del sector i es va comprometre a “treballar i dedicar tots els esforços per contribuir a estabilitzar i normalitzar el funcionament del sistema català de serveis socials i l’atenció a la dependència”.

La II edició de l’Observatori de la Cooperació PúblicoPrivada en l’Atenció a la Dependència ha estat organitzada per l’Institut de Governança i Direcció Pública d’ESADE i l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA). La trobada va exposar noves oportunitats per atendre les persones en situació de dependència a través de dues experiències que s’han desenvolupat a la residència L’Onada de Deltebre i a la residència La Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content