La Confederació exposarà el motius de malestar del Tercer Sector per l’impacte de l’infrafinançament crònic

En roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Catalunya

protestes infrafinançament crònic tercer sector
Una de les concentracions recents per reclamar solucions a les Administracions // Foto: Fundació el Maresme

La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, exposarà els motius i els detalls del malestar que viu des de fa més de 10 anys el sector amb exemples concrets de l’impacte de l’infrafinançament crònici la sobrecàrrega que suposa per a les entitats i els professionals.

L’exposició tindrà lloc en una roda de premsa el proper dijous 28 de març a les 10h a la sala d’actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya, en un acte en el que intervindran Joan Segarra, president de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya; Amèlia Clara, representant de la Comissió de Discapacitat, Salut Mental i Atenció Precoç de La Confederació; Joan Muntané, representant de la Comissió d’Acció Social de La Confederació; i Josep Serrano, representant de la Comissió de Gent Gran de La Confederació.

BANER_300X250

Els intervinents explicaran que les tarifes que paga la Generalitat pels serveis socials i d’atenció a les persones que presten les entitats socials estan congelades des de fa 10 anys. També posaran sobre la taula que l’infrafinançament del Tercer Sector és crònic i l’increment de costos assumits al llarg d’aquest període per les entitats les ha abocat a un grau de tensions i desequilibri econòmic crític. Per l’entitat, la qualitat de l’atenció està en risc, la sostenibilitat dels serveis es posa en qüestió i no hi ha marge per assumir la millora necessària de les condicions laborals dels professionals.

La Confederació és la entitat representant de les organitzacions sense afany de lucre que treballen de manera permanent per la millora del sistema de protecció social i del model de col·laboració entre l’Administració i la iniciativa social en la provisió d’aquests serveis de titularitat pública.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*